Novosti Hrvatska

polako se kreće

Prvi dijelovi konstrukcije Pelješkog mosta krenuli iz Kine: čim stignu kreće njihovo testno zabijanje u morsko tlo; Pogledajte utovar cijevi duge čak 127 metara 

polako se kreće

Prve čelične cijevi - piloti budućeg mosta Pelješac na putu su iz Kine prema Hrvatskoj.

Jutarnji list je u posjedu fotografija utovara pilota na u brod u Kini. Kako saznajemo, riječ je o najdužem pilotu od 127 metara, koji će se zabijati u morsko dno. Iako je u prvoj varijanti bilo predviđeno da bi se ovi najduži piloti sastavljali varenjem na gradilištu, kineski izvođač je odlučio da će i njih izraditi u komadu i tako ih zabijati u morsko dno.

Prema dostupnim informacijama plan je da brod s dva pilota na gradilište mosta stigne oko 22. prosinca, nakon čega bi krenulo njihovo testno zabijanje u morsko dno.

Prema projektu izvođač, kineska kompanija CRBC, dužan je obaviti testno zabijanje pilota kako bi se na samom terenu utvrdila njihova tehnologija bušenja morskog dna, izgradnja temelja pilota te njihovog zabijanja i kako bi osobe koje provode nadzor radova utvrdile poštivanje svih procedura prilikom realizacije ovog dijela posla. Ukupno će za cijeli most biti zabijeno 130 pilota raznih dužina, piše Jutarnji list.

Naslovnica Hrvatska