Novosti Crna kronika

pokušaj ubojstva na kman

Splitski pomorac koji je propucao susjeda radio probleme na Bilicama, bio je neugodan i agresivan: 'Pištolj sam nabavio jer me progone susjedi koji žele jeftino kupiti moj stan'

pokušaj ubojstva na kman

Pištolj sam nabavio preko oglasa na internetu za tisuću eura jer me susjedi iz par stanova u Mosećkoj 63 B progone želeći jeftino kupiti moj - kazao je u svojoj obrani P. Ć. (39) pomorac rođen u Tomislavgradu, BiH, s prebivalištem u Splitu, uhićen u subotu zbog pokušaja ubojstva Lea Krstulovića (38) metkom u stomak.

Pritvoren splitski pomorac koji je upucao prvog susjeda; Nakon uhićenja odveden je i na pregled u splitsku bolnicu, doznali smo što su liječnici utvrdili

Ranjeni 38-godišnjak iz bolničkog kreveta: Policiji sam prije dva mjeseca prijavio da mi je netko propucao automobil i rekao sam da sumnjam na susjeda, ali me, kao što se vidi, nisu shvatili ozbiljno!

Hitac je ispaljen iz pištolja češka zbrojovka, kalibra 7,65 mm, koja ima spremnik za 8 metaka. P.Ć je prijavljen i za nelegalno posjedovanje oružja.

U nedjelju navečer je nakon dovođenja na splitske Bilice radio probleme pravosudnim policajcima ustrajno tražeći da mu se dostavi mobitel. Bio je, kako doznajemo, dosta neugodan i imali su poteškoća sa smirivanjem. Napet i agresivan je bio i tijekom kriminalističkog istraživanja u policiji u subotu navečer do nedjelje ujutro.

Odveden je čak na liječnički pregled u KBC Split gdje su doktori utvrdili kako je sposoban za policijsku obradu. S obzirom na ponašanje i obranu koju je iznio već sada je izgledno kako će se nad njim provesti psihijatrijsko vještačenje.

Određen mu je istražni zatvor kako bi se izbjeglo ometanje istrage utjecajem na svjedoke i ponavljanje kaznenog djela s obzirom na to da je već otprije imao sukobe sa susjedima.

Pogledajte snimku privođenja: napadač iz Mosećke već godinama terorizira susjede i prijeti im, a ranjeni muškarac i njegova supruga zbog straha su djecu upisali u drugu školu

Punac ranjenog 38-godišnjaka ispričao nam je što je dovelo do pucnjave i kako je napadnut njegov zet: Bilo je pitanje dana kada će se ovo dogoditi...

- Oružje sam nabavio prije par mjeseci jer sam se bojao napada susjeda koji mi pokušavaju naškoditi na više načina. Prisluškuju me, snimaju, uzimaju mi fotografije s mobitela i objavljuju ih preko interneta. Žele me eliminirati pa su mi izbušili gume na automobilu, a jednom su mi olabavili vide na kotačima kako bih poginuo vozeći - nabrajao je privedeni govoreći kako su to radili susjedi iz nekoliko stanova u zgradi gdje živi.

Kako se izjasnio tog dana je pucao u strahu.

- Preplašio sam se da će me susjed iz stana do mog napasti. Lupao mi je nogama po vratima i želio ući. Mislio sam mu pucati u noge, ali je metak slučajno završio u trbuhu - izjavio je.

Pomorac živi sam, a do sada mu nije dijagnosticirana psihička bolest ili poremećaj. Tijekom rada na brodu s njim nije bilo problema koji bi doveli do prijave ili otkaza.

- Radili smo zajedno jedan kratki vijađ, on nema neke posebne škole. Koliko se sjećam nije bio agresivan, ali je znao biti nekako “energičan”, kao pod tenzijama - kaže naš sugovornik.

Naslovnica Crna kronika