Novosti Crna kronika

Napad iz mržnje

Dvojici osumnjičenih za napad na vaterpoliste Crvene zvezde određen istražni zatvor, treći pušten da se brani sa slobode

Napad iz mržnje

Dvojici 25-godišnjaka, koje se sumnjići da su a su u subotu oko 13 sati na splitskoj Rivi sudjelovali u napadu na trojicu vaterpolista beogradske "Crvene Zvezde", sudac istrage je nakon saslušanja odredio istražni zatvor, dok je treći osumnjičenik. 23-godišnji mladić pušten da se brani sa slobode jer do sada nije kazneno prijavljivan.

Njih trojicu se, podsjetimo, tereti za kazneno djelo razbojništva uz uporabu opasnog oruđa te ih se sumnjiči i za pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede, a sve iz mržnje.

Sin poznatog nogometnog trenera pušten na slobodu, napadači se sukobili i s prolaznikom koji ih je snimao

Među privedenim muškarcima zbog napada na igrače Crvene zvezde i sin poznatog splitskog trenera? Policija mu oduzela mobitel, evo na što sumnjaju istražitelji

Policija uhitila trojicu muškaraca osumnjičenih za napad na vaterpoliste Crvene zvezde, kod jednog pronađen i dres kojeg je oteo beogradskom sportašu

Za prvo djelo zakonom je predviđena kazna od tri do 12 godina zatvora dok je za drugo djelo određena kazna od jedne do osam godina zatvora. Očekuje se da će ŽDO tražiti određivanje istražnog zatvora.

Trojicu mladića kaznenom se prijavom tereti da su, po dogovoru i planu, zajedno s još nekoliko nepoznatih osoba bez razloga i povoda napali Aleksandra Kralja, Miloša Maksimovića i Dušana Vasića koji su kao gosti sjedili na štekatu jednog kafića.

Napali su ih, prema prijavi, zbog toga jer su na njima uočili klupska obilježja te su bez ikakvog upozorenja izudarali Kralja i Vasića šakama, nogama, palicama i drugim predmetima u tijelo i glavu tražeći od njih da predaju odjeću sa klupskim obilježjima.

Nazivali su ih četnicima i prijetili da će ih zaklati, a Maksimović i Vasić uspjeli su pobjeći iako su napadači trčali za njima. Kralj je, pak, skočio u more zbog straha za vlastiti život, a prije toga napadači su uspjeli strgnuti mu jaknu.

S obale su nastavili prijetiti Kralju da će ga zaklati i dalje su tražili njegovu klupsku odjeću pa im je on dao majicu i trenerku. Nakon što su se domogli plijena, a prije dolaska policije, napadači su pobjegli.

VIDEO Huligani napali vaterpoliste Crvene zvezde na Rivi: tukli su ih na štekatu, jedan se od batina spasio skokom u more!

Naslovnica Crna kronika