StoryEditor
Život'SMIJ SE, PIPI!'

'Zvučiš kao da ćeš ti umrijeti, napravi mi komemoraciju na kojoj se neće plakati!': ispunjena joj je želja, prašio je Let3, evo kako je izgledao 'party za Mani'

Piše L.L.
19. studenog 2019. - 16:11
gotovac00

Pedesetak bliskih prijatelja, kolega i članova obitelji okupilo se u zagrebačkom HNK na svečanoj komemoraciji za Mani Gotovac.

Mani Gotovac nije htjela kemoterapiju i operacije: 'Nagovarali smo je na liječenje, ali nije popuštala'; Splitski bolnički kapelan: Pacijenti su često prekidali terapiju kako bi ubrzali smrt i zaustavili agoniju

'Poželjela je hladno crno pivo. U četiri ujutro poslala mi poruku...': poznati kritičar opisao posljednje trenutke s prijateljicom Mani Gotovac

Neutješna Severina iskreno o preminuloj prijateljici: Žao mi je što su se, tek na dan kad nas je Mani napustila, svi sjetili. Težak je njen put bio. I bez mene

Dojmljivo je bilo obraćanje intendantica Hrvatskog narodnog kazališta Dubravke Vrgoč.

- Prije desetak dana smo se čule, Mani mi je rekla: Zvučiš kao da ćeš ti umrijeti, a ne ja! Napravi mi komemoraciju na kojoj se neće plakat!'. Ona je bila specifična jer se nikada nije sramila ljubavi, za razliku od ostalih. Mani, fališ mi! - prenose 24 sata njezine riječi. 

Zatim se na pozornicu, na iznenađenje svih, popela grupa Let 3 i zaprašila "Smij se Pipi".

 

Upravo se Mrle iz Leta3 ovih dana sjetio kako je bilo sjajno raditi s Mani Gotovac na predstavi Ivice Buljana "Fedra".

- Bila su to teška vremena, nije bilo novca za smještaj. Odnosno, ponudili su nekakav, ali je bio predaleko, u nekoj kući.

Zato smo odlučili spavati na pozornici ne bismo li što bolje upili tu energiju kazališta. S nama je tamo bila i Ivana Popović, koja nam je iznad madraca napravila baldahine - ispričao je sa sjetom riječki glazbenik, koji ne može prežaliti ni Ivanu ni Mani.

Glumica Jadranka Đokić na pozornici je recitirala poeziju koju je Mani voljela, a pridružili su joj se i glumci Goran Grgić i Slavko Juraga. Dramsku točku izvela je Nina Violić, a Tereza je pjevala za kraj. 

Na ulazu u dvoranu, uz buket cvijeća i sliku, stajala je knjiga sućuti u kojoj su se svi opraštali od voljene Mani. Među prvima su se upisali Miro Ungar i glumačko-redateljski par Barbara i Lukas Nola, izvijestila su 24sata.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. siječanj 2021 20:14