StoryEditor
ŽivotNE MUČITE SE

Zvuči čudno, ali prethodno isprano suđe lošije će se oprati u perilici! 'Ražentavanje ispod špine' poništava ključni moment, evo što zapravo treba činiti za savršeni rezultat

Piše T.S.M.
16. listopada 2019. - 12:51
shutterstock_1518540803

Ne pada vam napamet stavljati suđe sa skorenim ostacima hrane u perilicu? U pravu ste, ali samo djelomično. Isperete li svu prljavštinu s teća, tava i pjata prije nego ih stavite prati, rezultati pranja neće biti na visokoj razini. Kako to?

Sve su objasnili proizvođači jedne američke marke sredstava za pranje posuđa Wall Street Journalu, ustvrdivši da se deterdžent jednostavno nema za što uhvatiti kad je suđe pretjerano isprano.

Umjesto da se čestice sredstva za pranje zakače na komadiće prljavštine, samo skliznu i ne obave svoj posao kako treba, pa suđe iz mašine izađe tek djelomično oprano.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brooke Peiffer (@brookepeiffer) on

Slično je objašnjenje dano i u časopisu Consumer Reports koji objavljuje recenzije različitih proizvoda. Strojevi za pranje suđa proizvedeni prije manje od pet godina imaju senzore koji po količini prljavštine određuju koliko će dugo trajati pranje, pa ako ste suđe prethodno 'ražentali' stroj će ga samo lagano oprati.

Želite li da vam se suđe baš dobro, temeljito opere, puno bi bolje bilo s njega četkicom odstraniti najveći dio ostataka hrane, a zalijepljene ostatke namočiti. Ispiranje ostavite stroju za pranje. 

 

#PERILICA POSUĐA#PRANJE POSUĐA#SUĐE

Izdvojeno

02. srpanj 2020 00:38