StoryEditorOCM
ŽivotIznad granice genijalnosti

Znate li koji su znakovi da je dijete natprosječno inteligentno? Mala Iranka koja je šokirala svijet rezultatom na testu inteligencije školski je primjer; Pametnija je od Einsteina, ima IQ jednak najvećem umu modernog doba

Piše A.B.K.
29. kolovoza 2019. - 16:41

Tara Sharifi, 11 godišnja Iranka, koja s obitelji živi u Velikoj Britaniji službeno je postala najpametnija djevojčica na svijetu. Učenica je Aylesbury škole, a na Mensa IQ testu ostvarila je fantastična 162 boda.

Taj rezultat djevojčicu je uzdignuo visoko iznad granice genijalnosti, koja se nalazi na 140 bodova.

Njeni su roditelji zajedno odlučili da se Tara okuša u rješavanju IQ testa jer su rano uočili iznimnu bistroću i neupitnu inteligencije svoje kćeri.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TechJuicePK (@techjuicepk) on

Ipak, iako su u nju vjerovali broj ostvarenih bodova bio je veliko iznenađenje za sve, a osobito za Taru koja je ostala šokirana iznimnim rezultatom.

- Znao sam da je pametna jer bi kod raznih kvizova odgovarala na pitanja, osobito ona matematička, prije od samih natjecatelja. Ipak, nisam se nadao da ima tako visok kvocijent inteligencije – priznao je ponosni otac Hossein Sharifi za britanski Bucks Herald.

- Kad budem starija, voljela bih se baviti nečim što je vezano uz matematiku i znanost – kazala je Tara novinarima.  

Ostvareni rezultat čini je pametnijom i od samog Alberta Einsteina, koji je prema procjeni imao kvocijent inteligencije 160 koliko i Stephen Hawking.

Mensa otkriva nekoliko znakova koji roditeljima mogu nagovijestiti da dijete možda posjeduje nadprosječnu inteligenciju:

1. Primjećujete da dijete ima izvanredno pamćenje

2. Iznimno rano zna čitati  

3. Muzikalno je

4. Znatiželjno je

5. Ima smisla za humor

6. Rado razgovara 

7. Ima neobične hobije ili interese ili ima duboko znanje o određenim temama

8. Svjesno je događaja u svijetu

9. Sebi postavlja visoke standarde

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2023 04:32