StoryEditorOCM
ŽivotZANIMLJIVA STUDIJA

Znate li da su goli spavači najčešće Rakovi u horoskopu, dok su ‘pidžamaši‘ najčešće u horoskopskom znaku Jarca

Piše Nina ČIČA/Živim
20. veljače 2024. - 19:40

Ako ste ekstrovertirani, volite horore i imate uzbudljiv seksualni život, veća je vjerojatnost da volite spavati goli. Goli spavači češće spavaju dovoljan broj sati, ali imaju više noćnih mora od onih koji spavaju u pidžami. Novo istraživanje, koje je nedavno provela američka Nacionalna zaklada za spavanje, podijelilo je 2000 ispitanika u dvije skupine - one koji spavaju goli i one koji više vole biti u pidžami, a zatim je analizirala razlike u osobnostima i ponašanju među njima, piše Živim.

Bolji seksualni život

Između ostalog, pokazalo se da su oni koji spavaju goli češće noćne ptice te su skloniji sebe opisati kao "vrlo samopouzdane", za razliku od onih koji spavaju u pidžami. Dvije trećine golih spavača izjavilo je da imaju sretan i ispunjen seksualni život, u usporedbi s manje od polovice onih koji spavaju odjeveni. No, to nije sve. Čak tri četvrtine ispitanika koji su u krevetu goli izjavilo je da im je spavanje bez odjeće poboljšalo seksualni život s partnerom.

image
Shutterstock

Zanimljivo je i da su goli spavači najčešće Rakovi u horoskopu, dok su "pidžamaši" najčešće u horoskopskom znaku Jarca. Oni koji spavaju u pidžami skloniji su gledanju filmova iz žanra drame i misterija i većinom su ranoranioci. Kad je riječ o kvaliteti sna, svi su ispitanici izjavili da su podjednako nezadovoljni kvalitetom sna te da u prosjeku samo tri puta tjedno prespavaju cijelu noć bez buđenja. Tek manje od jedne četvrtine svih ispitanika bilo je "vrlo zadovoljno" kvalitetom svog sna, uz malo veći postotak zadovoljnih među onima koji spavaju nagi.

Noćne more

Čak 55 posto golih spavača izjavilo je da imaju noćne more, u usporedbi s njih 44 posto među onima koji nose pidžame, no to je možda povezano s njihovim ukusom u odabiru filmova s obzirom na to da su "golaći" većinom ljubitelji horora. Možda je najneobičnije u svemu obrazloženje osoba koje spavaju gole zašto to čine. Čovjek bi očekivao da se tako osjećaju nesputano, ugodnije, intimnije zbog dodira kože s partnerovom kožom i slično, ali ne. Trećina njih je kao razlog za spavanje bez odjeće iznijela brigu za okoliš. Tvrde da na taj način nastoje smanjiti svoj eko-otisak ili potrošnju energije, primjerice kako ne bi kupovali pidžame ili uključivali klima uređaje zato što im je noću prevruće, piše Živim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 12:13