StoryEditor
Životpssst!

Znamo kako bolje lagati: naravno da ne preporučamo, ali ako vam 'visi o glavi' i ne želite da vas sugovornik uhvati, na ove sitne detalje se morate skoncentrirati

Piše M.Dr.
21. listopada 2019. - 01:59

Cosmopolitan je objavio veoma neobičan članak koji objašnjava kako postati bolji lažov. To naravno ne preporučamo, no ako vas baš zanima, pročitajte ove savjete.

Pogled:

Najvažniji je pogled. Ako ste odlučili lagati, nemojte se fokusirati na to da ne prekidate kontakt očima, jer ćete tako  mogli postati sumnjivi. Umjesto toga, opustite se i pustite pogled da luta od vašeg sagovornika do nekih drugih detalja u prostoriji. Na taj način ćete se činiti bezbrižnim, a ono što govorite zvučat će kao istina, savjetuje cosmopolitan.com.

Usne i lice:

Svakako izbjegavajte grickanje usana ili diranje lica rukama. Na taj način odajete da niste sasvim bezbrižni i da nešto nije uredu. Fokusirajte se više na to da budete opušteni i da ruke pustite da stoje kraj tijela. Ako inače niste tip koji voli gestikulirati dok priča, nemojte ni sada. Ako ne znate šta s rukama, stavite ih u džepove.

Bez naglih pokreta:

Nemojte koračati unazad i nervozno se pomicati s noge na nogu. Odajete se i brzo će sugovornik shvatiti da nešto nije kako treba. Stanite na jedno mjesto, fokusirajte se na to da stojite uspravno i nemojte praviti sitne korake naprijed-nazad.

Pravila za ruke i noge:

Slično pravilo odnosi se i na stopala i ruke. Nemojte tapkati rukom ili nogom i ako je ikako moguće, pokušajte sjesti i nasloniti se ako namjeravate nešto slagati. Tako ćete imati manje šansi za odavanje i pokazivanjem nervoze. Pratite kako sjedite kada ste opušteni i fokusirajte se da isto ponovite i kada lažete.

#LAŽLJIVCI#SAVJETI ZA SKRIVANJE ISTINE

Izdvojeno

07. srpanj 2020 09:18