StoryEditorOCM
Životgušti su gušti

Žena prelomila, prodala imovinu i 90.000 eura dala za trogodišnju avanturu života, evo što će raditi

Piše Fenix-magazin
2. svibnja 2023. - 21:15

Umirovljenica Sharon Lane (75) uplatila je gotovo 90.000 eura za godišnji odmor na kruzeru u trajanju od tri godine. Nekima to zvuči kao odmor iz snova, drugima kao noćna mora.

Naime, turska turistička tvrtka nudi trogodišnje krstarenje. Prvi gosti su već potvrdili i uplatili trogodišnje putovanje.

Sharon Lane kreće na putovanje svog života. Umirovljena učiteljica iz američke savezne države Kalifornije ima stan i sređen život. No, avanturistica je i obožava putovati zbog čega se odlučila odreći gotovo svega što joj je činilo svakodnevicu, piše Fenix-magazin.

image

Krstariti morima 135 zemalja veliko je zadovoljstvo

AFP

Kako je rekla za CNN, želi živjeti na kruzeru tri godine. Lane je među onima koji su iskoristili neobičnu ponudu turske tvrtke Life at Sea Cruises. Na kruzeru MV Gemini možete uzeti putovanje na tri godine za gotovo 90.000 eura po osobi.

Sharon Lane odmah se oduševila kada je od prijateljice čula za ponudu. Imala je svoju kartu iste večeri, rekla je za CNN.

 ploveći grad

Već je prodala gotovo sve što je imala, a otkazala je i najam svog stana. Umirovljenica će se preseliti u brodsku kabinu od 39 četvornih metara i bez prozora. Dnevnog svjetla u brodskoj kabini nema, postoji samo ekran na kojem gosti putem video prijenosa mogu vidjeti vanjski dio koji okružuje brod. – Meni je to dovoljno, uvjerava Sharon Lane.

Brod isplovljava u studenom, a na njemu je još nekoliko gostiju koji su također rezervirali putovanje za cijele tri godine. Između ostalog, gostima je osigurano čišćenje, pranje rublja, piće, internet, teretana i bazen, kao i razna događanja na brodu i naravno mogućnost putovanja na različite kontinente u razdoblju od tri godine.

image

Tri godine na kruzeru turske kompanije košta 90.000 eura (ilustracija)

AFP

Prema informacijama iz Life at Sea Cruises, brod će pristati u 375 luka u 135 zemalja, a putnici mogu posjetiti slavna mjesta kao što su Taj Mahal, Kineski zid ili Machu Picchu.

Za one koji se ne mogu jednostavno odreći svog profesionalnog života na tri godine, tvrtka također nudi urede i radne stanice za video konferencije na kruzeru. A čini se da su organizatori mislili i na sve ostalo: na brodu je i bolnica, ali i zatvor i mrtvačnica, piše Fenix-magazin.

image

Moguće je da će neka od 375 svjetskih luka biti i neka hrvatska (ilustracija)

 

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 09:02