StoryEditorOCM
ŽivotBIZARNA OZLIJEDA

Žena hospitalizirana jer joj se zalutali metak zaglavio u klitorisu: ‘Sve se dogodilo dok je sjedila na kauču...‘

Piše MOZAIK SD
26. travnja 2023. - 22:54

Liječnici su 24-godišnjoj ženi morali vaditi zalutali metak iz klitorisa nakon što je upucana slučajno, piše Jutarnji list.

Žena iz Somalije hitno je prebačena u bolnicu s jakim bolovima nakon što joj je metak od dva centimetra prošao kroz strop dok je ona sjedila u svom dnevnom boravku. U bolnicu je stigla sat vremena nakon zadobivene ozljede.

CT snimke su otkrile da se metak zaglavio u njezinom klitorisu nakon što je ispaljen u njezinu vulvu, što znači da je trebala operaciju kako bi ga se sigurno uklonilo.

Jezive slike i snimke njezine ozljede objavljene su u International Journal of Surgery Case Reports. Liječnici su rekli kako vjeruju da je ovo prvi takav slučaj.

- Koliko je nama poznato, ovaj je slučaj jedinstven jer se metak zadržao u klitorisu.

Nakon dolaska u bolnicu žena je rekla ginekološkom timu da je sjedila u svom dnevnom boravku kada je zalutali metak doletio kroz strop. Drugi detalji o ovom incidentu nisu poznati, a nije poznat ni datum kada se to dogodilo.

Liječnici su pod lokalnom anestezijom izvadili metak, a žena je idući dan otpuštena kući. Na kontrolnom pregledu mjesec dana kasnije je sve bilo u redu, bez dodatnih komplikacija.

Uzroci traume vulve obično su ozljede povezane sa sportom ili ozljede poput pada prilikom penjanja preko ograde, dok su prostrjelne ozljede vulve izuzetno rijetke, kažu liječnici i dodaju da je potreban poseban oprez kako se ne bi oštetila uretra i područje zdjelice.

Ozljede od zalutalog metka česte su u stambenim područjima u ratom pogođenim zemljama, kao što je Somalija, piše Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 00:35