StoryEditorOCM
ŽivotOPET GA IŽIVCIRALE

Zelenski u ratu s ukrajinskim influencericama: Napravile rijetko viđenu glupost, prijeti im osam godina zatvora!

Piše MOZAIK SD
3. lipnja 2023. - 22:26

Ina Černecka, Darija Semenčenko, Olga Didovec i Ljudmila Nužna optužene su u slučaju snimanja rada protuzračne obrane tijekom najnovijeg ruskog napada na Kijev i nalaze se u kućnom pritvoru, izjavila je za Ukrajinsku pravdu tiskovna služba ureda gradskog tužitelja u Kijevu. Podsjećamo, riječ je o ukrajinskim influencericama koje su sve prenijele i na svojim platformama.

Ročišta su održana iza zatvorenih vrata. Tužitelj je rekao da spis, između ostalog, sadrži podatke o mjestu raspoređivanja sustava protuzračne obrane. Odvjetnici su inzistirali na osobnoj obvezi djevojaka da se vrate na sud, dok su tužitelji tražili 24-satni kućni pritvor za blogerice.

Semenčenko je na sudu tvrdila da nije podijelila nikakvu snimku rada protuzračne obrane na svojim društvenim mrežama, već ju je proslijedila administratoru poznatog ukrajinskog Telegram messengera “uvjerena da će zamutiti video prije objave”.

Odvjetnik Černecke također je uvjerio suce da influencerica nije imala zlu namjeru. Inače, prijeti im do 8 godina zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 22:25