StoryEditor
ŽivotKriv je!

Zbog okrutnog ubojstva supruge dobio dva doživotna zatvora: Indijac je na ženu prvo pustio poskoka, a devet tjedana kasnije kobru

Piše M.P.
14. listopada 2021. - 08:55

Sud okruga Kollam u Indiji presudio je da je mladić Sooraj Kumar (28) kriv jer je jednom pokušao ubiti suprugu, a drugi put je i uspio u svome naumu. Kazna je 17 godina zatvora i dva doživotna zatvora. Mlada domaćica Uthra (25) pretrpjela je gotovo smrtonosni ugriz 2. ožujka 2020., a život joj je oduzela druga zmija 7. svibnja, dok se oporavljala od početnog napada. Prvo ju je ugrizao poskok, a zatim i kobra, dva incidenta odvojena gotovo devet tjedana, piše The Indu.

Uthra je pronađena mrtva u svojoj kući u Anchalu, a tamo je uočena i kobra koja ju je ubila. No njezina obitelj nije bila spremna sprihvatiti slučaj kao prirodnu smrt od ugriza zmije. Uslijedila je policijska istraga, a u optužnici su navedeni detalji urote, ukazujući na ubojstvo koje je njezin suprug Sooraj planirao i izvršio.

image
Kraljevska kobra 
Matthijs Kuijpers/afp

Sooraj je proglašen krivim prema 328. članku zakona (nanošenje ozljeda otrovom) i 201. (sakrivanje dokaza o kaznenom djelu). Dvostruki doživotni zatvor je dobio po članku 302 (ubojstvo) i 307 (pokušaj ubojstva), a ta kazna će početi tek nakon odsluženja 17 godina zatvora. Sud je osuđenom izrekao i novčanu kaznu u iznosu od 500.000 rupija.

Iako se tužiteljstvo zalagalo za smrtnu kaznu, ona nije presuđena zbog Soorajeve mlade dobi i prošlosti bez kriminalnih radnji.

Uthrina majka Manimekhala koja je gledala postupak na televiziji rekla je kako je razočarana presudom.

- Takve rupe u zakonu stvarale su kriminalce poput Sooraja i svakako ćemo se obratiti Višem sudu, rekla je dodajući kako se obitelj osjeća da im je uskraćena pravda.

Zmije, osobito kobra, obožavaju se u Indiji kao Božje životinje. Kraljevska kobra smatra se znakovljem Shive. Neki nose zmiju kao simbol plodnosti oko vrata. U Indiji se smatra kako bi ubijanje zmija dovelo bi do loše karme. Svake godine ljeti Hindusi slave blagdan zmije, nazvan Naga Panchami. 

item - id = 1134865
related id = 0 -> 1134810
related id = 1 -> 1134688
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. listopad 2021 08:55