StoryEditor
Životreakcija kolega i znanaca

'Zauvijek ćemo Dolores pamtiti kao predanog profesionalca'; Vlatka Pokos: Neka počiva u miru

Piše PSD.
24. listopada 2013. - 13:11

Šok, tuga i nevjerica zavladali su nakon prometne nesreće s tragičnim posljedicama u kojoj je život izgubila glumica Dolores Lambaša, među njezinim prijateljima kao i onima njezina kolege, glumca Stojana Matavulja s kojim je bila u vozilu.

- Upravo sam došla s probe na kojoj sam doznala za tragediju. Šokirana sam i žalosna, na žalost sa Stojanom se još nisam uspjela čuti.

Nadam se da ću to uspjeti tijekom dana. On mi je dugogodišnji prijatelj, a Dolores sam poznavala samo kratko, za vrijeme snimanja “Ruže vjetrova”. Grozno. Jako mi je žao – kazala nam je glumica i bliska Matavuljeva prijateljica, Splićanka Arijana Čulina, koja je s njim osmislila i izvodila i vrlo uspješan satirični “Bluz Guz Cabaret”.

S njima je na istom projektu radio u svojstvu glazbenika Nenad Bego, basist iz Splita, koji je također bio potresen nemilom viješću. Brojni izrazi sućuti i tuge mogu se vidjeti i na Facebook-stranicama oboje glumaca, i pokojne Dolores, kao i Stojana Matavulja, kojemu je puno prijatelja i kolega tim putem javno pružilo podršku u teškim trenucima koje proživljava.


Matična kuća pri kojoj je snimao popularnu telenovelu “Ruža vjetrova” poslala je priopćenje u povodu tragedije u kojoj je mlada glumica, također angažirana u manjoj ulozi, izgubila život.

- Šokirani smo tužnom viješću i tragičnom smrću glumice Dolores Lambaše. Zauvijek ćemo je pamtiti kao velikog i predanog profesionalca i prijatelja. Svoju posljednju televizijsku ulogu odigrala je u seriji “Ruža vjetrova” te u ime RTL-a Hrvatska i cijelog tima Fremantle Media izražavamo duboku sućut obitelji – stoji u priopćenju.

Iako nismo uspjeli dobiti izjavu poduzetnika Josipa Radeljaka Dikana, s kojim je nesretna Dolores provela tri godine u ljubavnoj vezi, neslužbeno doznajemo da je vrlo potresen tragedijom. Fotoreporteri su ga zatekli na zagrebačkoj špici u društvu Ane Rucner u trenutku kada su čuli strašnu vijest o pogibiji glumice, s kojom je bio u vezi do siječnja ove godine. A unatoč nesuglasicama tijekom glumičina života, izraze duboke žalosti i pijeteta dobili smo od pjevačice i voditeljice Vlatke Pokos.

- Što da vam kažem, to što se dogodilo je strašno i kao svakom normalnom čovjeku duboko mi je žao što je stradala jedna tako mlada osoba kao Dolores. Nas dvije život je spojio u jednom neugodnom scenariju, iako se nikad osobno nismo ni upoznale! Svi, međutim, u nekom trenutku shvatimo kako je život krhak i prolazan. Šokirana sam stravičnom viješću. Želim joj da počiva u miru – kazala je Pokos.

Lenka GOSPODNETIĆ


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. studeni 2020 12:05