StoryEditorOCM
ŽivotŽIVOTNA ISPOVIJEST

Djevojka iz susjedstva zarađivala više nego što je mogla trošiti, pa pobjegla od svega, promijenila ime: Slomilo me...

Piše Mozaik SD
27. travnja 2023. - 12:17

Stotinu puta smo naišli na životne ispovijesti osoba koje su, nakon što su u životu dotakle dno, donijele milijun loših odluka i zbog njih gorko zažalile, žarko željele pronaći spas.

Spas za svoj um i razum i pritom su ih vrlo često baš duhovna i vjerska propitivanja, iskustva i naslanjanja, dovela do nove faze u životu, novih iskustava, koja se mnogima čine pretjeranima i ekstremnima. No za njih se pokažu kao savršena. Jer, često, jedino tako mogu funkcionirati.

Regionalni mediji prenose priču o bivšoj uspješnoj novosadskoj balerini koja je živjela punim plućima, jako dobro zarađivala, ali i bila vrlo poročna, zbog čega su stvari u jednom trenutku potpuno izmakle kontroli.

Dotaknula je samo dno i vapila za načinom da sve promijeniti iz temelja.

Danas živi u Indiji pod drugim imenom, zove se Eka Prema Shakti, prihvatila je hinduizam i potpuno promijenila život, piše stil.kurir.rs.

Kako kaže, za priču nije bitno staro ime s kojim je rođena prije 24 godine u Novom Sadu. Kao i brojne druge mlade ljude, priča Eka, mamio ju je život i svijet materijalnih stvari, željela je putovanja u mondena ljetovališta, dizajnerske stvari, uz alkohol se vrhunski zabavljala, bio joj je potreban frenetičan pljesak publike nakon baletne izvedbe, željela je biti prva, najvažnija.

Do 19. godine, otkriva, susrela se sa svim mogućim opijatima, živjela je u inozemstvu, zarađivala jako dobro, strastveno se zaljubila, a toksična ljubavna veza psihički ju je uništila.

"U Austriji sam počela raditi u noćnom klubu i puno sam pila, previše. Upustila sam se u burnu, strastvenu vezu, koja nije bila zdrava.

Zarađivala sam toliko da nisam znala što ću s novcem, puno više nego što mi je bilo potrebno, ali sve to, ne samo da me nije ispunjavalo, nego me psihički počelo lomiti.

Shvatila sam da sam nesretna, da nisam stabilna. Počelo me je mučiti što ću sa svojim životom, što je uopće smisao moga života...".

Bivša novosadska balerina je imala priliku kao djevojčica posjetiti Indiju i uvijek joj je bila u posebnom sjećanju, ali nije imala ni blizu primisli da će upravo ondje pronaći svoj mir.

- Rekla sam majci da idem za Indiju, da vidim zašto me baš ona privlači od cijeloga svijeta. Znala sam što me tamo čeka, da je i prljavo i da može biti nesigurno za žene, znala je to i moja mama, pokušavala me odgovoriti - priča Eka.

Danas živi u Radakunti, mjestu pored Vrindavana, središta Hare Krišne. Prošlost i stari život ni najmanje joj ne nedostaju.

- Kad su ljudi mislili da sam najljepša i najsretnija, bilo mi je najgore. A ovdje sam stalno sretna, a živim u minimalnim materijalnim uvjetima. Ne mogu živjeti s mamom koja je u Frankfurtu, ne mogu ni u Srbiji, svugdje mi je prazno. Sretna sam ovdje - kroz osmijeh kazuje Eka, koja rado svjedoči o svome životu.

Na pitanje kako joj se udvaraju muškarci u Indiji, odgovara:

- Ovdje nema kulture udvaranja, onako kako se na Zapadu radi i kako biste očekivali. Ne postoje klasični ‘spojevi‘. Muškarac rijetko sam bira ženu, dosta utječe obitelj, imaju dogovorene brakove.

Događa mi se da me gledaju ispod oka jer sam drugačija, da me dodirnu u prolazu i to može biti neugodno, ali nije ništa pretjerano. Nisam bila u niti jednoj vezi s muškarcem iz Indije - priča Eka za blic.

Kaže da vodi računa o odijevanju, jer kako kaže, "ako se ponašate po njihovim pravilima, manje je vjerojatno da ćete doživjeti kakvu neugodnost".

- Ako se odijevate prikladno, ne nužno u sari, ali pristojno, ako se ponašate normalno, ne buljite i ne privlačite pažnju na sebe, sigurni ste. Sigurniji ste kad ste u muškom društvu,  kad je žena sama, mora biti oprezna - kazuje iskreno.

- Indija u sebi nosi duhovnost, zato smo i ja i mnogi drugi, koji su također došli kao turisti, ovdje ostali. Jer upravo u toj neciviliziranosti postoji nešto puno bolje, što ti je bilo nasušno potrebno, toliko ti toga prestane biti bitno. Ni udobnost kreveta, ni voda, nije bitno ni što nije topla za kupanje gotovo nikad. Bitno je samo da si na tom izvoru, gdje ti se duša hrani, a nisi toga svjestan - ispričala je Eka, gotovo u jednom dahu.

U Indiji ne sjedi prekriženih ruku. Naime, u protekle dvije godine napisala je dvije knjige, treća je pri kraju, vodi blog pod imenom "Eka Prema Shakti", a počela je raditi i na dokumentarnom filmu.

- Eka je duhovno biće koje traga za istinom. Nije bila zadovoljna životom koji je vodila, a nije htjela ni raditi posao od 9 do 5 koji je ne ispunjava, nije htjela završiti fakultet, udati se, rađati...

Eka je jednostavno nastala kada je digla ruke od svega toga i krenula za sobom. Nije imala prilike, ali se snašla, našla je svjetlo, poantu - zaključila je Eka Prema Shakti na kraju razgovora za Blic.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 13:27