StoryEditor
Život400 igrača bori se za nagradu od 100 tisuća eura

Zagrepčanka Hana: Na pokeraškom stolu koristim se i ženskim šarmom

Piše PSD.
30. svibnja 2013. - 20:27
Najveći turnir u pokeru ikad održan u Dubrovniku održava se u hotelu “Rixos Libertas”, nakon petodnevnog kartanja za prvu nagradu od 100 tisuća eura. Eureka Poker Tour je cijeli niz poker-turnira koji se održavaju u istočnoj i srednjoj Europi, tako da se na njihovu popisu ove godine pridružio i Dubrovnik.

Sudjeluje više od 400 igrača, od kojih su njih 50 međunarodni igrači, koji se u Golden Sun Casinu bore za mjesto u finalu te za priliku da mogu otići kući bogatiji za 100.000 eura. Igra se Texas Hold’em, vrsta pokera sve popularnija u svijetu zahvaljujući i praktičnosti, mogućnosti igranja online te preko Facebooka.

U plesnoj dvorani hotela “Rixos” igra se čak na 20 pripremljenih stolova. Na turniru je mogao sudjelovati svatko tko je bio voljan platiti 50 eura za sudjelovanje u satelitima Eureka Poker Toura.

Turnir je također privukao neka od vodećih pokeraških imena Europe. Za one s više znanja i puno dubljim džepovima, za sudjelovanje u glavnom događaju trebalo je platiti 1000 eura.

U “Rixos Libertasu” našli su se i profesionalci u pokeru iz organizacije “Pokerstars” uključujući i dva domaća talenta, Hanu Šoljan iz Zagreba te Mateja Marinovića iz Rijeke.

“Igrati protiv igrača amatera zna biti opasno, oni su vrlo nepredvidljivi’’, objasnio je Marinović.

Dodao je i da su svi profesionalni igrači vrlo bliski prijatelji “izvan terena’’, ali kad se karte počnu dijeliti, to se zaboravlja, misli se samo na pobjedu.

Hana Šoljan, jedna od rijetkih igračica u sportu u kojem dominiraju muškarci, rekla je: “Na pokeraškom stolu koristiš se svakom prednosti kojom možeš, a ako to znači koristiti se i svojim ženskim šarmom, meni je to u redu.”

Fond nagrada u Eureka Poker Touru ukupno iznosi oko 3,5 milijuna eura, a s više od 7000 igrača popularnost pokera sve više raste. Nakon Dubrovnika turnir se seli u ekskluzivni hotel “Zlatni Pijesci” u Bugarskoj te “Hilton International” u Pragu.
ANTUN MASLE

Izdvojeno

13. kolovoz 2020 08:26