StoryEditorOCM
Život‘NEDOPUSTIVO JE‘

Vlatka Pokos Udrugu malih brodara optužila za nacizam i najavila kaznenu prijavu! ‘Promoviraju nacizam i ustašluk”

Piše MOZAIK SD
29. srpnja 2023. - 10:31
Vlatka Pokos: ‘Ovu ideologiju mogu si odnijeti iza brda, otkud je dogmizala‘Neja Markičević/HANZA MEDIA

Vlatka Pokos posljednjih je godina manje aktivna kao voditeljica i pjevačica, ali zato je postala dežurna društvena komentatorica koja često reagira na aktualne situacije i teme. Tako je danas na svom Instagramu komentirala brod Udruge malih brodara privezan u splitskoj luci. Optužila ih je, ni više ni manje, nego za fašizam i nacizam.

 

- Na splitskoj rivi nalaze se brojni štandovi, koji nude razne izlete brodom a među njima i Udruga malih brodara Splita. Šokantno je vidjeti da se upravo na njihovom brodu nalazi zločinačko, ušato slovo “U”, pod čijom simbolikom su u Drugom svjetskom ratu u Hrvatskoj ubijene desetine tisuća ljudi. Licemjerno pozivaju ljude imenom “4U”, što bi trebalo značiti “Za tebe/vas”, ali nije jasno uključuje li to crnce, Židove, Rome i sve one koji nisu čistokrvni Arijevci, poput onih koji su osmislili ovaj “divan” marketinški potez?! Koji slavi upravo CRNU boju ustaških zločinaca na svom brodu.

image

 Vlatka Pokos
 

Tea CimaŠ/Cropix

Nadam se da će biti primjereno kažnjeni, ‘a ja ću osobno podnijeti kaznenu prijavu. Ovu ideologiju mogu si odnijeti iza brda, otkud je dogmizala. Split je simbol otpora fašizmu i ustašluku i ovo je nedopustivo.

Koliko znam, u Hrvatskoj je zabranjeno promoviranje fašističkih, nacističkih i ustaških simbola pa molim odgovarajuće institucije da promptno reagiraju - zaključila je Pokos.

Preostaje nam samo čekati šta će na ovo reći Udruga malih brodara...


 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 02:58