StoryEditor
Životšto je točno, a što ne?

Vjerujete li u bapske priče? Je li opasno stajati na promaji, izaziva li bikove crvena boja, postoje li znakovi koji 'odaju' veličinu penisa...? Riješite naš kviz i doznajte

Piše T.S.M.
17. svibnja 2019. - 19:59
iStock-658898618

Kad se neke 'istine' ponove dovoljan broj puta, počnemo ih uzimati zdravo za gotovo. Koliko ste puta, recimo, čuli da se za nekoga kaže da ima memoriju kao zlatna ribica ili da zabija glavu u pijesak kao noj? Vjerojatno su za vama barem jednom viknuli 'Ne izlazi iz kuće mokre glave, razbolit ćeš se!'. Jeste li se zapitali što je od toga istina, a što tek 'istina', odnosno, da prostite, pi**arija? Pripremili smo vam kviz u kojem smo izmiješali istine i 'istine'. Riješite ga i doznajte - vjerujete li u pi**arije...

 

 

Sad kad ste riješili kviz, idemo rasvijetiliti par stvari koje bi mogle izazvati zabunu.

Bikove nimalo ne uzrujava crvena boja jer je, zbog građe svog oka, ne percipiraju kao žarku. Ono što nesretne životinje u koridi navodi da nasrnu na matadora je kombinacija buke, bola i iščekivanja njegovog napada.

Istina je da ne možemo kihati dok spavamo, za što se pobrinuo naš mozak isključujući u REM fazi određene receptore. Više možete pročitati ovdje.

Žvake se ne razgrađuju u tijelu sedam godina, kao što neki vjeruju. Iz tijela izađu na isti način kao i većina drugih neprobavljivih tvari koje progutamo.

Priča o nojevima koji u strahu od neprijatelja zabijaju glave u pijesak potječe još od Plinija Starijeg, rimskog filozofa iz prvog stoljeća, ali je netočna.

Propuh se često smatra 'krivcem' za brojne tegobe - od glavobolja, bolova u mišićima i leđima, pa čak do upale mozga - no to nema puno veze s istinom. Propuha se trebate čuvati samo ako imate vrlo rijetku neuralgiju trigeminusa, kronično bolno stanje koje zahvaća trigeminalni živac, koji nosi osjećaj od lica do mozga. Ako imate neuralgiju trigeminusa, čak i blaga stimulacija vašeg lica, poput pranja zubi ili nanošenja šminke, može izazvati veliku bol.

Na temu opasnog propuha, koji zapravo to nije, napisan je niz tekstova (poput ovog ovdje), ali i dalje mnogi negoduju čim se otvori prozor. Isto vrijedi i za izlazak iz kuće mokre kose, no stajanje na hladnim pločicama ne bismo vam preporučili. Kako su liječnici utvrdili, svi smo puni virusa i bakterija, a hladne noge im, recimo to tako, otvaraju vrata. Detaljnije objašnjenje pročitajte ovdje. 

Ženke bogomoljki ne jedu mužjake nakon parenja ništa ćešće nego što to rade prije parenja, niti češće nego to mužjaci rade njima, bilo prije ili nakon parenja, pokazalo je ispitivanje

Veličinu penisa može 'odati' odnos veličine kažiprsta i prstenjaka, jednako kao što može otkriti sklonost nekim bolestima. Muškarci koji na desnoj ruci imaju kraće kažiprste od prstenjaka u maternici su bili izloženi većoj dozi testosterona i jedna od posljedica je da imaju duže penise. Više o tome pročitajte ovdje.

Epidemija smijeha uisitnu je izbila 1961. u Tanganjiki i trajala je punu godinu dana. Više o tome možete pročitati ovdje. Istina je i da u Južnoj Koreji postoji hitna linija za prijavljivanje špijuna. Samo treba birati 113.

#PREHLADA#NOJ#NAPOLEON#UOBIČAJENE ZABLUDE#ZABLUDE O ZDRAVLJU#VELIČINA PENISA#PROPUH#PROMAJA#BOGOMOLJKA#EPIDEMIJA SMIJEHA

Izdvojeno

30. lipanj 2020 06:51