StoryEditorOCM

Valentinovo - dan kada slavimo ljubav

Piše PROMO
10. veljače 2023. - 20:34

Veljača je najromantičniji mjesec u godini, a takav je s razlogom – mjesec je to u kojem se slavi Valentinovo. 

Praznik ljubavi, koji se slavi još od antičkih vremena, u svakoj kulturi ima drugačiju priču i tradiciju. U Grka je bog ljubavi bio Eros, dok je kod Rimljana njegovu važnu ulogu preuzeo Kupid. Danas, 14. veljače svijetu predstavlja dan velikog svećenika Valentina, koji je u tajnosti vjenčavao vojnike i njihove djevojke usprkos tadašnjim zabranama. 

Tijekom cijelog drugog mjeseca izgleda nam kao da su ljubavni filmovi, sladunjave čestitke i cvjetni aranžmani na svakom koraku.

Žene tada obilaze trgovine i ormare svojih prijateljica u potrazi za haljinama koje "vrište" ljubav, dok su njihovi muškarci s druge strane u mahnitoj potrazi za znakom pažnje dostojnim svoje bolje polovice. Nekima je ipak sve ovo baš naporno. Oni su iz svojih razloga odlučili Valentinovo provesti "kontra" tradiciji, u društvu svojih prijatelja – ili sami. 

{infobox–gray_full}414469{/infobox–gray_full}

Ovom nagradom na Valentinovo zagarantirana vam je večer iz snova. Večera uz svijeće i vino, druženje uz šampanjac, čokoladu i ružine latice ili opuštajuća večer uz omiljeni film i grickalice... sve vam je nadohvat ruke.

Kako god ga odlučili provesti – u romantičnom zagrljaju voljene osobe, u opuštenom druženju s drugima ili sami, bitno je samo da ga povedete u pozitivnom raspoloženju. Živjela ljubav!

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2023 08:31