StoryEditorOCM
ŽivotSADA SE OTKRILO

Užas: Šokirao se kad je saznao da mu je na operaciji 13-godišnja kirurgova kći izbušila rupu u lubanji!

Piše MOZAIK SD
27. kolovoza 2024. - 11:28

Prije osam mjeseci je 33-godišnji muškarac Gregor R. s teškim ozljedama glave prevezen kolima hitne pomoći u Sveučilišnu bolnicu Graz nakon nesreće u šumi, piše austrijski list Kronen Zeitung.

Muškarac je morao hitno biti operiran, a liječnik je navodno dopustio svojoj kćeri (13) da sudjeluje u operaciji. Prema novinama, on je zapravo dopustio svojoj kćeri da izbuši rupu u lubanji pacijenta.

Iako se očekuje da će operacija proći bez komplikacija, Gregor R. još uvijek nije u stanju raditi, a javni tužitelj u Grazu nastavlja istragu protiv cijelog kirurškog tima, izvještava Sky News.

image

Ilustracija

Shutterstock

Anonimna prijava s optužbama poslana je uredu javnog tužitelja četiri mjeseca nakon operacije, a zatim je policiji trebalo do srpnja da obavijesti navodnu žrtvu o slučaju. Kronen Zeitung izvještava da su kirurg i još jedan zaposlenik, specijalist koji je bio prisutan tijekom operacije, otpušteni. Oboje i još pet osoba uključenih u hitnu operaciju pod istragom su zbog teških tjelesnih ozljeda, rekao je tužitelj u Grazu Hansjörg Bacher za Bild: "Trenutno još uvijek čekamo konačno izvješće kriminalističke policije."

Gregor R. je za slučaj saznao iz medija, ali su ga vlasti naknadno obavijestile da je svjedok pod istragom. "Ležiš tamo. Nevoljko, bez svijesti i postaješ pokusni kunić. To ne bi trebalo biti moguće. To se nije smjelo dogoditi", rekao je žrtvin odvjetnik Peter Freiberger, dodajući da odgovornost dijele svi koji su bili prisutni tijekom operacije.

Prema novinama Bild, odvjetnik je također istaknuo da bolnica nije kontaktirala navodnu žrtvu nakon otkrića. "Nije bilo kontakta, objašnjenja ili isprike, ničega. To je jednostavno nedostojanstveno", rekao je Freiberger.

Specijalist za traumatološku kirurgiju, u međuvremenu, rekao je da "ne razumije" kako itko može dopustiti da dijete izvede operaciju. "Operacijska sala pripada ljudima koji tamo imaju posao i nikome drugom", rekao je Manfred Bogner, koji je dodao da se djetetu nikada ne bi trebao davati alat i ostavljati da buši u kosti teško ozlijeđene osobe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. listopad 2024 08:00