StoryEditor

UNATOČ TAJNOSTI, ŠUŠKA SE Statisti "Igre prijestolja" dobivaju po 350 kuna dnevno (FOTOGALERIJA)

Piše PSD.
4. listopada 2011. - 19:16
Za potrebe snimanja HBO-ove serije "Igra prijestolja" u Dubrovniku je angažirano gotovo 600 statista, od najmlađe dobi do ljudi u poznim godinama, a iznosi koje dobivaju tajni su kao i sve ostalo vezano uz nastanak serije.

Svi angažirani na tom poslu, a ukupno je riječ o gotovo tisuću ljudi, uključujući glumce, tehničare i ostalo osoblje, morali su potpisati ugovor kojim se obvezuju na šutnju, no po Gradu se kao honorari za statiranje spominju iznosi od 300 do 350 kuna na dan.

Statisti će imati ukupno 1100 dana snimanja, pri čemu će manji broj statista biti angažiran pet-šest dana, u različitim ulogama i scenama, a većina samo jedan dan.

“Igra prijestolja“ je i kod nas stekla brojne poklonike, pa su mnogi, poput poznatog pjevača Giuliana, velikog poklonika serije, izdaleka potegnuli u Dubrovnik kako bi bili među statistima i sudjelovali u uzbudljivom nastajanju “Game od Thrones“.

Snimanje serije već više od dva tjedna zaokuplja pažnju Dubrovčana i brojnih turista. Iz dana u dan Grad mijenja izgled pa se na gradskim ulicama mogu vidjeti vitezovi u metalnim oklopima, dvorske dame i drugi likovi, uglačanim kamenim polčama odjekivala su i kopita konja dopremljenih na snimanje čak iz Engleske, a zbog potreba snimanja Knežev dvor i tvrđava Lovrjenac bili su privremeno zatvarani za posjetitelje, jednako kao i neke gradske ulice…

S.D, SNIMILI: Željko TutnjeviĆ / NikŠa Dupera / Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2021 18:20