StoryEditorOCM
ŽivotČUDA SE DOGAĐAJU

Umirovljenica pronašla bankovni račun koji nije koristila 60 godina, frapirao je iznos koji je vidjela na stanju

Piše MOZAIK SD
9. svibnja 2023. - 14:42

Žena iz Škotske slučajno je otkrila da se na bankovnom računu kojeg nije koristila gotovo 60 godina saldo od tri eura pretvorio u 290 eura.

Carol Allison uplaćivala je 50 centi na bankovni račun svaki tjedan u fazi kada je živjela s bakom, kao dijete od šest godina. Džeparac je bio položen u upraviteljevu štedionicu, koja je kasnije postala TSB banka. Čak šest desetljeća kasnije Allison je pronašla bankovnu knjižicu zaboravljenog računa, a kad je posjetila banku, saznala je da njezina štednja od dvije i pol funte - sada vrijede 250 funti, piše Rijeka danas.

Ako se račun ne koristi 15 godina, u Ujedinjenom Kraljevstvu, se novac s računa šalje u Fond za oporavak. Tamo je registrirano čak 35 banaka i stambenih štedionica iz ove zemlje, a zahvaljujući njemu Carol sada može podići svoju ušteđevinu.

- Sjećam se velikog sjajnog drvenog pulta u banci i bake koja nas je upoznala s blagajnikom. Ručno bi ispunjavao štednu knjižicu, a onda bismo svoje knjižice nosili baki. Bila je to stvar za odrasle, prisjetila se 67-godišnjakinja.

Carol je bankovnu knjižicu dobila kad joj je baka umrla 1969., ali je od tada zaboravila na nju. Ponovno ju je otkrila zajedno s još dvije iz 80-ih.

- Bila sam jako zadovoljna i zahvalila sam baki naglas kad su mi rekli da imam 250 funti. Rekli su da su se kamate cijelo to vrijeme skupljale. Sada idem provjeriti koliko se nakupilo na druga dva računa. Ovo je jako uzbudljivo, tvrdi Carol.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 22:47