StoryEditor
Život‘KOKTEL‘

Uhićena četvorica zbog predoziranja glumca Michaela K. Williamsa: jednome od njih prijeti i doživotan zatvor

Piše M.P.
3. veljače 2022. - 08:15

Četiri preprodavača droge uhićeni su pod sumnjom da su prodali heroin pomiješan s fentanilom, koktel koji je pokazao svoje razorno djelovanje u Sjedinjenim Državama i prouzročio smrt američkog glumca Michaela K. Williamsa, rekao je u srijedu savezni tužitelj Manhattana, Damian Williams, objavio je Eyewitness News ABC7NY.

Četvorica muškaraca, za koje se sumnja da su preprodavali drogu na ulici u četvrti Williamsbourgu, u Brooklynu, uhićena su u utorak i optužena za preprodaju droge.

Jedan od njih, Irvin Cartagena (39) poznat pod nadimkom "Zelenooki", uhićen u Portoriku, "prodao je, držimo, smrtonosnu dozu droge Michaelu K. Williamsu", poznatom po ulozi Omara Malog, popularnog lika kultne serije "Žica" ("The Wire") Davida Simona, rekao je tužitelj u priopćenju. Osim Irvina uhićeni su Hector Robles (57), Luis Cruz (56) i Carlos Macci (70). 

Michael K. Williams (54) pronađen je mrtav u svom domu u Williamsburgu 6. rujna i obdukcijom je utvrđeno "slučajno" predoziranje fentanilom, heroinom i kokainom.

Kako se navodi u optužnici, istražitelji su glavnoosumnjičenog identificirali na snimci nadzorne kamere i na njegovu Instagramu.

Optužnica predviđa obaveznu minimalnu kaznu od pet godina zatvora, a maksimalnu kaznu od 40 godina. Cartagena, koji je navodno osobno dao Williamsu heroin s fentanilom i analog fentanil, također je optužen za izazivanje glumčeve smrti i suočava se s minimalnom zatvorskom kaznom od 20 godina te maksimalnom kaznom doživotnog zatvora. Sudit će mu se pred saveznim sudom u Portoriku, gdje je uhićen, dok će se Roblesu, Cruzu i Macciju suditi na Manhattanu pred američkim sucem Stewartom D. Aaronom

"Smrtonosni opijati poput fentanila i heroina ne vode računa o tome tko ste, ni što se u životu postigli. Oni samo pothranjuju ovisnost i vode k tragediji", rekao je Damian Williams govoreći o "krizi javnog zdravstva".

Fentanil je zadnjih godina pokazao svoje razorno djelovanje u SAD-u. Ta sintetska droga koju liječnici propisuju teškim bolesnicima, osobito u slučaju uznapredovalog raka, "50 do 100 puta je jači od morfija", navodi Centar za prevenciju i suzbijanje bolesti (CDC).

No preplavio je tržište narkotika i prouzročio tisuće predoziranja. Između travnja 2020. i travnja 2021., SAD je imao 100.306 slučajeva predoziranja koja su se završila smrću, što je porast od 28,5 posto u odnosu na isto razdoblje godinu ranije (78.056 umrlih).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. kolovoz 2022 05:44