StoryEditorOCM
Životkomercijalni potencijal

U Belfastu razvijen prvi parfem koji omogućava da osoba bolje miriše što se više znoji

Piše PSD.
6. travnja 2015. - 23:55
Znanstvenici s Kraljičinog sveučilišta u Belfastu razvili su prvi parfem koji omogućava da osoba bolje miriše što se više znoji, pišu britanski mediji.

Antiperspiranti smanjuju znojenje, dezodoransi prikrivaju neugodne mirise povezane sa znojenjem, a novi parfem koji su razvili Znanstvenici koristi se znojem u svoju korist otpuštajući ugodne mirise kad dođe u kontakt s vlagom.

To znači da što se više znojite, bolje mirišete.

"Parfimirana ionska tekućina oslobađa miris kad dođe u kontakt s vodom i tako omogućuje da se više mirisa otpusti na koži", priopćio je sveučilišni laboratorij QUILL.

Uz to, novi parfem i uklanja neugodne mirisne.

Sveučilište navodi da s jednim proizvođačem parfema već surađuje na praktičnoj primjeni novog proizvoda, a suautor istraživanja dr. Nimal Gunaratne kaže da novi parfem ima "veliki komercijalni potencijal".

"Ovo je uzbudljivo jer se iskorištava važno novo otkriće otpuštanja tvari u kontroliranim uvjetima. Uz to što ima golem komercijalni potencijal, može se upotrijebiti i u parfimiranim i kozmetičkim kremama, ali i u drugim znanstvenim istraživanjima koja se bave sporim otpuštanjem određenih tvari", rekao je Gunaratne.

(H)
foto: ilustracija cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2023 01:31