StoryEditorOCM
ŽivotČUDO OD DJETETA

Trogodišnja Alexis pametna kao Einstein

Piše PSD.
19. veljače 2014. - 09:10
Za trogodišnju Alexis Martin iz Arizone kažu da će vjerojatno biti pametnija od Alberta Einsteina, Billa Gatesa iStephena Hawkinga. Ova djevojčica zadivljuje svoju okolinu nevjerojatnom inteligencijom, pa je nedavno primljena u Mensu nakon odlično riješenih testova i ustanovljenog kvocijenta inteligencije od 160, koliko imaju gore spomenuti lumeni.

Da je njihova kćerka naprednija od svojih vršnjaka, roditelji su primijetili čim je počela govoriti.

- Zapamtila bi pričice za laku noć koje smo joj čitali, ali doslovce, od riječi do riječi, a sama je počela učiti španjolski jezik preko našeg iPada. Knjige ne pušta iz ruke, a već je na literaturi za peti razred osnovne škole. Neprestano uči nove riječi i nikad ih ne koristi u pogrešnom kontekstu - kazao je tata Ian za američke medije, priznavši kako je istovremeno i zabrinut za njezinu budućnost jer djeca poput Alexis znaju patiti od anksioznosti, a teško se uklope u uobičajene programe školovanja jer previše odskaču od ostale djece.

- Želimo da Alexis odrasta kao i ostala djeca, ali svjesni smo da neće moći pohađati uobičajenu školu. Posavjetovat ćemo se sa stručnjacima kako bismo je pravilno usmjerili, a da joj je ukradeno djetinjstvo - kažu roditelji.
Godine 2009. je Oscar Wrigley iz Readinga u Berkshireu bio najmlađe dijete svih vremena koje je ušlo u Mensu, kada je imao dvije i pol godine, a izmjeren mu je kvocijent inteligencije od 160. Po Mensi, znakovi nadarenosti kod djece uključuju izvanrednu memoriju, čitanje u najranijoj dobi, netolerantnost prema drugoj djeci i svijest o svjetskim događajima.

M.I.


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2023 02:46