StoryEditorOCM
Životsudbonosno da

Tri splitska inženjera napravila portal po mjeri onih koji planiraju 'prid oltar': Nudimo sve šta triba za vjenčanje, vi samo morate naći muža ili ženu!

1. ožujka 2017. - 10:50

Virtualni sajam vjenčanja na kojemu na jednome mjestu možete pronaći apsolutno sve što vam treba za jedan od najvažnijih dana u životu - od proslave djevojačkih i momačkih večeri, odabira haljina i odijela, svadbene večere i dvorana, glazbe, pa do ponuda bračnih putovanja - sve to budućim mladencima dostupno je sa samo nekoliko klikova mišem zahvaljujući internetskom portalu 'Sve za vjenčanje', koji djeluje nepunih mjesec dana.

Parovi sada mogu uštedjeti dragocjeno vrijeme i skratiti sebi organizacijske muke, zahvaljujući trojici prijatelja - Petru Varvodiću i Borisu Saviću, diplomiranim inženjerima računarstva, te Josipu Beškeru, inženjeru cestovnog prometa koji radi u jednoj tvrtki za distribuciju pića.

Petre, šta se čeka?

- Ova dvojica će sve učiniti, pa čak i napraviti portal za vjenčanja, da bi mene oženili - našalio se Petar na svoj račun jer je jedini koji još uvijek ne nosi veru. Objašnjava nam da se ideja dugo kuhala i spremala, ali iako već postoje slični servisi, nitko tome dosad nije pristupio toliko ozbiljno kao ova trojica prijatelja. Petar i Boris, uz svoje stalne poslove, godinu su dana podizali platformu na noge, dok je Josip na terenu komunicirao s klijentima, pokušavajući im približiti sve prednosti portala.

- Odlaskom na portal u tražilicu možete upisati željeni pojam ili kroz izbornike odabrati područje koje vas zanima, pa tako primjerice odmah vidjeti popis svih salona za vjenčanice ili cvjećarnica i pogledati njihove profile s konkretnim opisima djelatnosti, fotografijama, videozapisima i kontaktima. Izravno im možete poslati upit ili pak odabrati slanje grupnog upita svim pružateljima usluge iz određene kategorije - pokazuje nam Petar na svom pametnom telefonu da je vrlo jednostavno koristiti se tom platformom koja omogućuje korisnicima i odabir svojih favorita, čime sebi olakšavaju i sužuju odabir.

Današnje generacije naviknule su virtualnim putem doznati sve što ih zanima, a ne trošiti vrijeme na bezbrojne pozive i šetanje - napominju momci.

Nema provizije

- Kroz detaljnu prezentaciju usluga s komentarima i ocjenama stvarnih klijenata te ograničeni broj od njih 15 po kategoriji, pružatelji tih usluga će biti bolje prezentirani, vidljiviji u online svijetu i samim tim konkurentniji. Već sada više ulažu u prezentaciju svojih proizvoda i usluga, te nam stalno šalju nove materijale za promociju i prodaju - objasnio nam je Boris te dodao da sada imaju 150 klijenata, a liste čekanja već su se formirale za neke od kategorija.

Na portalu nema povlaštenih, nije moguće zakupiti poziciju, već se izlistavanje obavlja nasumično prilikom svakog učitavanja stranice, a u budućnosti će pružatelji usluga biti poredani po ocjenama i komentarima koje će tu moći ostavljati njihovi klijenti. Važno je napomenuti da stranica ne radi na principu provizije tako da parovi portalu ništa ne trebaju plaćati.

Premijeru su doživjeli na nedavno održanom sajmu vjenčanja, gdje su bili pravi hit.

- Jedna djevojka samo je prošla pokraj nas, zbunjeno gledajući što mi to točno radimo. Poslije se vratila jer je otišla na portal i samo nam je dobacila: "Ljudi, hvala vam! Tri muškarca, a napravili ste pravu stvar za žene!"

Zadovoljni su reakcijama, aktivno djeluju i na društvenim mrežama, na kojima često imaju zanimljiva darivanja i nagradne igre.

Tvrde da nikome nisu konkurencija, posebno ne tvrtkama za organizaciju vjenčanja.

- Za početak smo usmjereni na Split i okolicu, ali uskoro planiramo širiti se po cijeloj zemlji. Sad smo već u fazi da se nama javljaju pružatelji usluga iz cijele Hrvatske, vjerujemo da ćemo brzo imati najbolju bazu i izbor usluga za vjenčanja - istaknuo je Josip te zaključio:

- Kod nas možete pronaći sve osim partnera, ali i to ćemo možda uskoro uvesti u ponudu!

Iz padobrana skaču prid oltar

Među ostalim, na portalu Sve za vjenčanje nude se za naše pojmove prilično egzotični svadbeni sadržaji, kao što je skakanje mladenaca padobranom iz aviona kako bi stigli na mjesto obreda. Naši su obrtnici i poduzetnici učinili dostupnima sve što smo prije mogli gledati samo na filmovima, pa tako sada možete unajmiti golubice ili avion s natpisom koji će proći iznad crkve. Djevojačke i momačke večeri i zimi se mogu održavati u kućama s grijanim bazenima, a neki će mladenci bračno putovanje provesti u luksuznom svjetioniku na našoj obali, a ne negdje vani.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. rujan 2023 23:15