StoryEditorOCM

Trendovi u čišćenju doma

Piše PROMO
13. svibnja 2024. - 15:24
Trendovi s kojima su nas upoznali TikTok i YouTube mogu pomoći da pronađete motivaciju za čišćenje svojeg doma. Možda vam se i svide pa postanu nova omiljena rutina kod kuće...

Spremam dom za spavanje (put my home to bed)

Kao što ime govori, riječ je o metodi pripreme stana za „spavanje“, baš kao što za san svaku večer pripremate sebe. Uključuje sklanjanje nakupljenih stvari s radnih površina, čišćenje sudopera, poravnavanje ukrasnih jastuka, gašenje aparata poput difuzora i TV-a, vraćanje odjeće i obuće u ormare... Fokus je više na spremanju stvari koje stvaraju vizualni nered nego na stvarnom čišćenju, no Put my home to bed uključuje i pripremu kuhinje za sutradan što svakako doprinosi ukupnoj urednosti doma.

Brzinsko čišćenje (speed clean)

Za one koji imaju poteškoće s pronalaskom motivacije za čišćenje, speed cleaning je izvrstan mentalni trik! Poanta je podesiti alarm na 1 ili 2 sata vremena te u tom periodu očistiti što je više moguće prostorija i površina u svojem domu. Alarm pomaže u zadržavanju fokusa i pete brzine, a čišćenje pretvara u pomalo zabavno natjecanje sa samim sobom. Jeste li znali da kupaonica prosječne veličine može zablistati već za 30-ak minuta ako dovoljno požurite?

20 minuta dnevno

Kod ove je metode važno baš svaki dan izdvojiti manju količinu vremena tj. 20 minuta za čišćenje. Za početak uključite suđe, rublje i spremanje stvari na svoje mjesto. Zbog svakodnevne primjene metode, dio vremena će ubrzo osloboditi za čišćenje nečega što primijetite da je trenutno kritično. Pa ćete jedan dan srediti ogledala, drugi dan WC školjku, treći dan provjeriti unutrašnjost hladnjaka... Oni koji ovako spremaju tvrde da se ne sjećaju kad su zadnji put imali generalku i da im je dom baš uvijek čist.

Tražite još neku kućnu zanimaciju?

Ovdje u pomoć pristiže Iskon, koji je osmislio paket interneta i televizije zbog kojeg nećete htjeti izaći iz kuće! U trenutnoj akciji za 23,90 eura mjesečno, potpuno slobodno i bez ikakve ugovorne obveze, možete dobiti internet brzine do 100 Mbps te odličan miks televizijskih kanala i digitalnih videoteka na Iskon.Play TV-u. Pogledajte ponudu i naručite svoj paket online: https://www.iskon.hr/ - traje još kratko pa požurite.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 00:39