StoryEditorOCM
ŽivotPOZNATI PJEVAČ

Tony Cetinski progovorio o vjeri: Baka me krstila potajno. Vjernik ili jesi ili nisi, danas živim mirniji i povučeniji život, uz intenzivniji odnos s Bogom

Piše MOZAIK SD
13. svibnja 2022. - 17:01

Poznati hrvatski pjevač Tony Cetinski govorio je za Novu TV o svojoj vjeri, te važnosti katoličke vjere u njegovom životu. 

- Vjernik ili jesi ili nisi. Ako si malo skrenuo s puta, vjera je ta koja ti daje tu mogućnost da se možeš u bilo kojem trenutku vratiti. 'Progledaj srcem' (duhovno-glazbeni događaj) je dokaz da mladi nisu toliko udaljeni od crkve kako se to priča i kako bi to neki možda htjeli i to ulijeva povjerenje, ulijeva nadu -  istakao je Cetinski za IN Magazin. Tony je snimio i svoju prvu duhovnu pjesmu.

- Vjera je u moj život ušla još kad sam bio mali, kad me moja baka pokojna učila o vjeri, povijesti, teologiji. Naravno, put je kasnije otišao u drugom smjeru. Neki to ne razumiju da me morala potajno krstiti pa su komentirali zašto je to trebala napraviti potajno. Možemo mi zatvarati oči i uši pred onim što je bilo, ali tako je bilo. Ona je mene u dva ujutro krstila u Novigradu i nisam ni znao svoje pravo krsno ime dok nisam krsni list išao izvaditi. Antonius – ja sam pretpostavljao da je Anton", tvrdi.

Inače, Tony se suprugom Dubravkom 2021. vjenčao u crkvi i to nakon sedam godina braka.

Opisao je i taj događaj:

- To je bilo nešto neopisivo, nema tog matičara, nema tog Las Vegasa. To su sve zabavne nekakve emisije, ali kad se udružite u jedno pred oltarom u crkvi, pred Bogom, onda stvarno postajete jedno i to je nemjerljivo. I tu je Hržica bio s bendom i ta neka glazbena kulisa. Nema osobe u tom malobrojnom društvu u crkvi koja nije rekla da je osjetila nešto drugačije, nešto posebno- oduševljeno kaže Tony.

Tony tvrdi da danas živi mirniji i povučeniji život uz, kako je naglasio, intenzivniji odnos s Bogom.

- I supruga koja se već par godina uspješno oporavlja od svega što ju je zadesilo. Vjera je tu jako puno pomogla i njoj. Zasad je sve ok. Tu smo vezani za naše Isusovce u Opatiji. Danas smo bili supruga i ja. Oko vrta, pa oko kuhinje, pa razgovori, pa druženja, briga prema starijima. Oni isto tako brinu o nama. Kao neka obitelj smo i moram priznati da sam presretan bez obzira na to tko će što reći i što će tko misliti - rekao je Tony uz napomenu da zna kako ga vjera i dragi Bog štite. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. ožujak 2023 22:53