StoryEditorOCM
ŽivotŠPANJOLSKA

Težak udarac za Antonija Banderasa nakon desetljeća suđenja: naređeno rušenje njegove kuće u Marbelli: ‘Nisam kriv‘

Piše SCENA SD
20. srpnja 2024. - 19:44

Antonio Banderas (64), glumac s međunarodnom slavom, posljednjih godina često boravi u svojom domovini Španjolskoj. Jedno od njegovih omiljenih mjesta oduvijek je bila vila La Gaviota, smješteno u Marbelli, koja se nalazila ispred plaže Los Monteros. Ovaj dom bio je njegova oaza za uživanje u dugim ljetima u društvu svojih najmilijih: od bivše supruge Melanie Griffith (67) preko kćeri Stelle del Carmen (27) do sadašnje partnerice Nicole Kimpel (43).

Sada se glumac mora pomiriti s teškom odlukom. Nakon godina pravne bitke, La Gaviota je srušena. Ova nekretnina nije uvijek pripadala Antoniju Banderasu: bivša vlasnica je dobila ilegalnu dozvolu 1995. godine. Vlasnica je umrla već slijedeće godine, ali je prije smrti prodala vilu Antoniju Banderasu.

image

Srušena "La Gaviota"

Backgrid/backgrid Uk/profimedia/Backgrid/backgrid Uk/profimedia

Stanovnici tog područja osudili su izgradnju La Gaviote jer su smatrali da je sagrađena na javnoj površini posvećenoj parkovima i vrtovima. Od tada je Antonio Banderas bio uključen u dugogodišnju pravnu bitku i na kraju je izgubio.

"Nisam počinio nikakvu nezakonitost, kupio sam kuću od treće strane sa svim papirima u redu i ako me gradsko vijeće prevarilo nisam kriv", rekao je glumac 2013. godine. Pristao je ustupiti dio svog vrta nakon dogovora s odgovornima za urbanističko planiranje gradskog vijeća o izgradnji pješačkog mosta koji bi mu omogućio prelazak potoka koji se nalazi uz kuću. Naposljetku, Vrhovni sud je 2015. presudio da je taj sporazum nevažeći.

Ovim rušenjem završavaju godine pravnih borbi i pokopana su sva sjećanja na život povezan s Marbellom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. listopad 2024 09:56