StoryEditorOCM
Životslavlje života

Teško oboljela mlada žena odlučila se prirediti oproštajnu zabavu prije smrti, obitelj joj je ostvarila želju

Piše mozaik sd
30. kolovoza 2023. - 10:40
Poslije duge borbe s rijetkom vrstom raka Heidi Satterthwaite odlučila se za oproštajnu zabavu i sretna je napustila ovaj svijet (ilustracija)Afp

Ozbiljna bolest iznimno je teško stanje za samog oboljelog, ali i za njegove najbliže. Kada je u pitanju mlađa osoba i dugotajni tijek bolesti, sve je još ozbiljnije.

Prije pet godina Heidi Satterthwaite iz SAD-a u tridesetoj godini dijagnosticirali su rijetku vrstu raka, mijelodisplastični sindrom. Više od tri godine borila se s teškom bolesti, a kada je kraj postao izvjestan odlučila je prirediti zabavu, "Heidin pogreb još za života".

- Željela je proslavu svog života s opširnim popisom uzvanika, svim članovima obitelji i prijateljima. Pretpostavljam da je to bilo nešto kao zatvaranje njezinog života, opraštanje - rekla je Jenna Satterthwaite, Heidina starija sestra, prenose New York Post i 24 sata.

- U početku se obitelj pribojavala da će se na zabavi pojaviti tek šačica ljudi, ali pojavilo se 200 uzvanika, u zadnji čas, usred ljeta. Ljudi su otkazivali odmore i sjedali na avione samo da bi se oprostili s njom. Bila je to čarobna i bolom ispunjena proslava njezina života, prisjetila se Jenna.

Tijekom zabave Heidi se smijala, a sa suprugom je zaplesala na pjesmu sa svoga vjenčanja.

"Bilo je stvarno posebno okupiti se kao grupa i reći: ‘Ovo je bio njezin život, dobro ga je živjela. To je trenutak kad priznate sebi koliko život može biti lijep, što ne radimo često", kaže Jenna koja sada promovira takav način opraštanja uz zabavu od onih koji ‘imaju to prokletstvo da znaju kad će umrijeti‘, prenose New York Post i 24 sata.

Heidi Satterthwaite umrla je lani u 34. godini, s ugodnim sjećanjem na zabavu koju je željela i koju su joj priredili njeni najbliži. Ako čovjek ne može sam odlučivati o vlastitome zdravlju i sudbini, može barem odlučiti o načinu oproštaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. lipanj 2024 13:39