StoryEditorOCM
Životpet godina patnje

Svi su mislili da je trudna, ali trbuh joj je bio napuhan zbog ozbiljne dijagnoze: i liječnici su ostali u šoku kad su napokon shvatili o čemu se radi

Piše Mozaik SD
12. srpnja 2022. - 18:52

Raquel Rodriguez Soto objavila je na TikToku snimke na kojim se vidi velika cista teška skoro pet kilograma, koja je izrasla na njezinom jajniku. Trbuh joj je narastao toliko da je izgledala kao trudnica. Na sreću, sve je prošlo dobro, prenosi Espreso.rs.

Njezine nevolje počele su prije oko pet godina. Za to vrijeme, patila je od infekcija bubrega i ponavljajućih infekcija urinarnog trakta. Osjećala je i bol tijekom spolnih odnosa. Kad je otišla na ultrazvuk, ispostavilo se da na jajniku ima mukoznu cistu od dvadeset centimetara. 

@rockiesoto33 S/o to @The Today Show for letting me tell the story of my 28 CM 10.5LB OVARIAN CYST. Bringing awarness & helping anyone who needs it has been A BLESSING. So grateful! #OVARIANCYST #OVARIANCANCER #NOTpregnant #awarness ♬ Shootout - Izzamuzzic

Nakon toga liječnici su je jednostavno poslali kući.

U sljedećih pet godina otišla je kod još devet liječnika. Činilo se da nitko od njih nije zabrinut zbog njezina zdravstvenog problema. 

To je bila prva veoma ozbiljna greška, komentira doktorica Taraneh Shirazian​ sa Sveučilišta Langone u New Yorku.

- Mukozne ciste ne nestaju same od sebe kao one obične, koje najčešće dolaze i prolaze sa ženskim menstrualnim ciklusom. Ove ciste mogu rasti, i to prilično brzo - rekla je ona. 

Dodaje da su u 80 posto slučajeva benigne, njih 10 posto nalazi se na granici između benignih i malignih oblika, a 10 posto su maligni slučajevi.

Nesretna djevojka prisjeća se da je trenutaka u kojima su liječnici ignorirali njezin problem.

- Jednom sam otišla u hitnu pomoć i oni su odbili napraviti jednostavne testove pa sam otišla bez odgovora. Mislili su da mi je trbuh samo napuhan - rekla je ona.

Jedan od liječnika je čak sugerirao da ona osjeća bol tijekom snošaja jer je "penis njezinog partnera prevelik".

Cista je sve brže rasla pa je i trbuh 25-godišnjakinje postajao sve veći i veći. S vremenom je počela izgledati kao trudnica.

- Izgledala sam i osjećala se kao da sam trudna. Ostajala sam bez daha, nadimala se i često mokrila. Ljudi su me pitali: 'Kad ti je termin za porođaj?' - rekla je. 

Zdravlje žene se pogoršavalo. Svakim danom osjećala se sve slabijom, a njezina je bolest postajala sve težom i bolnijom. 

Prije četiri tjedna djevojka je imala uspješnu operaciju uklanjanja ciste. Nakon operacije, mlada žena se napokon osjeća odlično. 

- Moj se trbuh vratio u normalu. Ali najvažnije je to što više ne osjećam strašne bolove - rekla 25-godišnjakinja.

@rockiesoto33

Little update & picture of my stomach!! The incision will remain covered for 7 days but I’ll post a pic of that too when I can! ❤️‍??

♬ original sound - Raquel Rodriguez Soto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. ožujak 2023 18:10