StoryEditorOCM
ŽivotSOLIN JE PONOSAN

Svaka slika s očevim likom izazivala je suze: obitelj Cikatić s puno emocija predstavila knjigu ‘Kralj ringa‘, Brankov sin Bruno ganuto opisivao očevu podršku

22. veljače 2021. - 18:47

- Život je borba, kažu, a ja sam se boriti naučio - kazao je jednom prilikom Branko Cikatić, prerano preminuli "hrvatski tigar", i tom svojom rečenicom pokrenuo večer. Večer posvećenu upravo njemu.

Svijetu i narodu prikazana je i promovirana knjiga znakovita naziva "King of the Ring" (Kralj ringa), knjiga o tajlandskom boksu, koju Cikatić nije uspio odvršiti, zaustavila ga je bolest. No, njegova supruga Ivana i djeca Lucija i Bruno nisu odustali i priveli su kraju očev trud.

image
Božidar Vukičević/Cropix


- Ispunili smo mu želju objavom knjige, želio je oduvijek napraviti priručnik o tajlandskom boksu, gdje je kazao sve o povijesti tog sporta, opisao je sve vezano uz K1 turnir, od priprema do pobjede, pronašao mjesta i za savjete budućim sportašima, kako trenirati, kako se hraniti - pojasnila je Ivana Cikatić što je sve našlo mjesta među 170 stranica života najvećeg među hrvatskim borilačkim sportašima.

Upisan zlatnim slovima

Bruno Cikatić je s puno emocija opisao kako mu je otac bio potpora u odabiru njegova sporta, a mladić se bavi boksom, sestra mu Lucija je svim silama stavila tugu sa strane i pomogla majci odabrati fotografije za knjigu.

Svaka slika s očevim likom izazivala je suze, ali biti "tigrovom" kćeri dalo joj je snagu.

image
Poseban sportaš, obiteljski čovjek, bez želje za reflektorima, upravo tako je pokojnog Branka opisao kolega Stipan Jurišić, nazvavši ga neponovljivim i neustrašivim
Božidar Vukičević/Cropix


- Ova knjiga je i priznanje čovjeku koji će zlatnim slovima biti upisan u povijest sporta u Hrvatskoj i borilačkog sporta u svijetu, kazao je Tomislav Đonlić, pročelnik županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport.

image
Promocija knjige "King of the ring" Branka Cikatića u svečanom salonu SC Gripe
Božidar Vukičević/Cropix


Županija je uz Grad Split i Grad Solin potpomogla financijski tiskanje knjige, pa je pročelnik splitske službe za društvene djelatnosti Mate Omazić podsjetio okupljene kako je upravo Cikatić zaslužan što je Europsko prvenstvo u tajlandskom boksu umjesto u Pariz stiglo u naš grad.

'Vidio sam sve zvijezde'

Ivica Rakušić, zamjenik solinskog gradonačelnika, kazao je kako se Solin ponosi svojim Cikatićem, baš kao što se i on ponosio svojim Solinom.

- Kada mi je 2018., već jako bolestan, stisnuo ruku, vidio sam sve zvijezde - priznao je Rakušić.

image
'Opisao je sve vezano uz K1 turnir, od priprema do pobjede, pronašao mjesta i za savjete budućim sportašima, kako trenirati, kako se hraniti' - pojasnila je Ivana Cikatić
Božidar Vukičević/Cropix


Poseban sportaš, obiteljski čovjek, bez želje za reflektorima, upravo tako je pokojnog Branka opisao kolega mu Stipan Jurišić, nazvavši ga neponovljivim i neustrašivim, a kao prijatelja - čovjekom blaga srca, koji je u svijetu bio više cijenjen nego li u rodnom kraju. Možda je vrijeme da to promijenimo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2023 16:54