StoryEditorOCM
ŽivotOBRATITE PAŽNJU

Supruga vam se ponaša čudno? Evo kako znati trebate li se zabrinuti za vaš brak

Piše MOZAIK SD
7. veljače 2023. - 10:31

Brak je legalni odnos između dvoje zaljubljenih. Nakon dugo godina ova zaljubljenost može prerasti u poštovanje, odanost, iskrenost i neku zreliju vrstu ljubavi. U nekim slučajevima, može i propasti.

Razvod braka potez je koje mnoge iznenadi, ali zapravo ne dolazi tako lako. Potreban je dugi niz vremena provedenog u nezadovoljstvu da bi se pojedinac ili pojedinka odlučili na tako drastičan korak. Žene uglavnom daju više šansi svom partneru da poprave stvari, ali polako i s vremenom jednostavno - odustanu. Zato je važno na vrijeme primijetiti da je vaša ljepša polovica nezadovoljna.

image
/Shutterstock

Evo kako prepoznati da je žena nesretna u braku:

1. Prestanak komunikacije: Kada žena smanji razgovore sa svojim partnerom, i kada se takvo ponašanje nastavi i pretvori u novu uobičajenost - nešto je muči. 

2. Lako se naljuti: Kada se žena osjeća nesretnom i neispunjenom, ima manje strpljenja i razumijevanja, zbog čega lako ulazi u argumente.

3. Uvijek je umorna: Prema istraživanja CLA-a, žene u nesretnim brakovima imaju više razine kortizola, što uzrokuje niz simptoma. Umor je jedan od njih.

4. Odbija intimne dodire i odnose: nesretne žene odbijaju fizički kontakt, emotivne razgovore i seksualne aktivnosti sa svojim suprugom. 

5. Tajnovitost: Kada prestane s vama dijeliti sve što joj se događa u životu, vaša žena definitivno preispituje vaš odnos.

6. Gubi povjerenje: Kada žena izgubi povjerenje, sve greda pod povećalom. Možda čak prokušava pronaći neku vašu pogrešku kako bi imala izgovor za svoje ponašanje. 

7. Nezainteresirana je: Kada žena prestane brinuti o tome gdje j ei što radi njezin muž, sigurno je nesretna i nezadovoljna s njim.

8. Radi velike promjene: Kada se žena iznenada posveti novim hobijima, promijeni izgled ili posao - ako to ne priliči njezinoj prirodi inače, postoji šansa da traži nove izvore radosti - koje joj brak ne donosi.

9. Misli samo na sebe: Nesretna žena postaje sebična. Misli samo na sebe, što joj odgovara i što želi. Ovo može biti ozbiljan alarm.

10. Transformacija: Ako žena počne ulagati u sebe na način na koji nikada prije nije, postoji šansa da j spremna na neke korake u budućnosti koje ne uključuju njezinog partnera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. ožujak 2023 13:02