StoryEditorOCM
Životpomračenje uma

Strava usred dana: Mladić se zaletio prema ženi i iz ruku joj pokušao oteti dijete, no tu nije bio kraj užasu

Piše mozaik sd
6. studenog 2023. - 23:38

Nadzorna kamera uhvatila je užasan trenutak kada je tinejdžer iz američkog St. Louisa pokušao zgrabiti bebu iz majčinih ruku dok je prelazila ulicu sa svojim suprugom, piše Daily Mail. Incident se dogodio u četvrti Central West End, dok je obitelj prelazila cestu.

Na snimci se vidi majka u plavoj jakni koja drži svoju 11-mjesečnu bebu dok otac hoda pored njih.

Muškarac u sivoj majici s kapuljačom, identificiran kao 19-godišnji Anthony McGee, u jednom se trenutku počinje kretati prema obitelji. Odjednom, McGee zgrabi dijete.

Otac ga uspijeva odgurnuti, no tada izlazi iz dosega nadzorne kamere. McGee je nakon toga slomio ruke 82-godišnjoj ženi.

Nekoliko trenutaka ranije, McGee je optužen da je razbio bocu pića o glavu 42-godišnje žene, tvrdi se u optužnici.

Svjedoci su ga nakon brutalnog napada pokušali spriječiti da pobjegne, ali bezuspješno. Tada je nasrnuo na 29-godišnje roditelje, a ženi je zadao ozljede po vratu i uhu.

Divljanje se nastavilo kad je napao i davio 82-godišnju ženu, slomivši joj obje ruke. Nekoliko svjedoka nazvalo je policiju da ga pokušaju zaustaviti.

‘Čuo sam kako netko vrišti‘, rekao je stanovnik obližnjih apartmana za FOX 8. ‘Kada sam pogledao kroz prozor, vidio sam ženu, a nju je držao muškarac.‘

McGee ju je davio više od minute, rekla je policija. Uslijedila je bjesomučna potjera koja je završila kada je priveden.

‘Slomio sam joj vrat‘ rekao je navodno devetnaestogodišnji McGee policiji dok su ga vodili do policijskog automobila. Priznanje je navodno snimljeno kamerom na tijelu policajca. Policija je divljanje okarakterizirala kao niz ‘nasumičnih napada.‘

McGee je suočen s optužbama koje uključuju napad, otmicu, ugrožavanje dobrobiti djeteta, oružanu kriminalnu akciju i opiranje uhićenju. Sudac je naredio da se zadrži bez mogućnosti za jamčevinu.

Također se suočava s optužbama za nekoliko drugih incidenata ranije ovog mjeseca, uključujući udaranje žene po licu i pljuvanje policajca.

U prvom slučaju, policija je rekla da je McGee uhvaćen dok je tražio otključane automobilie u St. Louis Galleriji 12. listopada.

Tinejdžer je optužen i da je udario studenticu Sveučilišta Washington tri dana kasnije kada je prošao pokraj nje u gradu Claytonu. Pobjegao je, ali je na kraju uhićen i optužen za napad četvrtog stupnja - prekršaj - i opiranje uhićenju.

Samo dva tjedna kasnije, 25. listopada, optužen je da je pljunuo drugog policajca.

McGeeju je izdan poziv da dođe na sud okruga St. Louis 21. studenog.

Jim Whyte, izvršni direktor Central West End Neighborhood Security Initiative, rekao je da su neke od 275 nadzornih kamera te organizacije snimile dijelove napada, uključujući pokušaj otmice bebe.

McGee je od ranije poznat policiji, tvrdi Whyte.

"Imali smo nekoliko kratkih susreta s ​​njim vezano za ranije incidente", rekao je Whyte za St. Louis-Post Dispatch.

Vjeruje se da je McGee beskućnik, a White je rekao da se njihov tim za pomoć beskućnicima nekoliko puta imao posla s njim, piše Daily Mail.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 20:09