StoryEditorOCM
ŽivotZANIMLJIVE SPOZNAJE

Što je zapravo orgazam i po čemu su žene seksualno moćniji spol? Evo što kaže urolog, stručnjak za reproduktivne sustave

Piše MOZAIK SD
23. prosinca 2022. - 11:27

Ovog tjedna obilježava se dan orgazma. Na pitanja: "Zašto muškarci češće dožive orgazam" i "Da li je istina da 90 posto žena glumi orgazme tijekom seksa" odgovor je dao urolog dr. Aleksandar Milošević i influenserica Dragana Dukuljev, piše Prva.

Prema riječima dr. Miloševića, orgazam je neobjašnjiva senzacija koja je sastavni dio našeg života:

- Činjenica je da je orgazam sastavni dio našeg života. Orgazam je nešto što je vrlo teško objasniti. To je jedna moždana reakcija koja se manifestira organski. Kod muškaraca ejakulacijom, kod žena većim vlaženjem i grčenjem vagine u tom trenutku, tvrdi urolog i dodaje da su žene seksualno sposobnije od muškaraca:

- Žene su orgazmički mnogo sposobnije od muškarca, baš zbog toga što muškarac kada izluči progesteron poslije jednog orgazma, treba vremena za oporavak i dobivanje nove snage. Žena, s druge strane, nosi progesteron sama u sebi, tako da može ponoviti orgazam više puta.

Što je još Milošević rekao o utjecaju orgazma na zdravlje, ali i što o ovoj pojavi misli Dragana Dukuljev, pogledajte u videozapisu OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2023 21:38