StoryEditor
ŽivotVAŽAN DAN

Spremate se na razgovor za posao? Ovo istraživanje moglo bi vam olakšati cijeli proces, evo u kojoj se odjevnoj kombinaciji najbolje predstaviti

25. svibnja 2019. - 16:39
shutterstock_678754105

Iako "odijelo ne čini čovjeka", istraživanja su pokazala kako je ipak bitno u kojoj ćemo se odjevnoj kombinaciji predstaviti na razgovoru za posao.

Tako se prema jednoj britanskoj studiji u kojoj je sudjelovalo tisuću i pol ispitanika, pokazalo da je crna boja "pobjednica" kada su u pitanju razgovori za posao, piše Mirror Online.

Ista se boja pokazala i kao najbolji odabir za održavanje važnih prezentacija, sudjelovanje na sastancima, ali i za - prvi spoj kada su u pitanju muškarci. Naime, 27 posto ispitanika kazalo je da im je crna boja pomogla da sve prođe u redu na prvom izlasku sa boljom polovicom. 

Za žene se najuspješnijom bojom pokazala crvena. 

Istraživanje je otkrilo i koju je boju najbolje nositi tijekom vježbanja. Riječ je o plavim tonovima koji, navodno, motiviraju ljude na odlazak u teretanu.

- Svijest o kulturnim i psihološkim čimbenicima kada su u pitanju boje pomaže nam da bolje upoznamo sebe, ali i pruža nam način za bolju komunikaciju. Kroz odjeću i modne dodatke možemo koristiti boju za komunikaciju; ona prenosi niz poruka i emocija.

Primjerice, ako se netko oblači u vrlo svijetle boje, barem na nekoj razini, oni poručuju da žele biti viđeni. Crvena boja se, recimo, diljem svijeta povezuje s jakim emocijama poput ljutnje ili strasti -  kazala je psihologinja Becky Spelman koja je sudjelovala u istraživanju, prenosi Mirror Online

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. srpanj 2021 18:18