StoryEditor
Životsrcem za male heroje

Splitski vatrogasci udružili se u akciji za bebe, skupljaju novac za transportni ventilator: ‘Ma prodat‘ ćemo i auto ako bude trebalo!‘

Piše M.Dr.
6. srpnja 2022. - 21:30

Javna vatrogasna postrojba Grada Splita organizira drugu po redu humanitarnu akciju 'Srcem za male heroje' kojoj je cilj prikupiti određeni dio sredstava za nabavku medicinskog uređaja odjelu Klinike za dječje bolesti KBC-a Split, Zavoda za intezivnu pedijatriju.

HAMILTON-T1 je inteligentni transportni ventilator koji pruža ventilacijsku terapiju za najmanje i najkrhkije pacijente tijekom transporta od Zadra do Dubrovnika.

Djelatnici Zavoda za intenzivnu pedijatriju, pedijatar intenzivist i intenzivistička medicinska sestra, nakon stabilizacije novorođenčeta i započete mehaničke ventilacije, u ustanovi gdje je dijete rođeno, prevoze novorođenče vojnim helikopterom u Split na daljnje liječenje, a upravo je Hamilton transportni respirator najbolja ventilacijska opcija za djecu.

U akciji sudjeluju gradovi Dalmacije, sve žurne i prateće službe RH, vatrogasci, policija, vojska, zdravstvo, HGSS, Mup civilna zaštita, Crveni križ, Lučka kapetanija Split te razne gradske, državne i privatne tvrtke, navode organizatori.

Doprinos je moguće dati uplatom na IBAN HR3524070001300027858. Isto tako donirati se može kupnjom majica preko webshopa Srcem za male heroje. 

Dostupne su boje crvena, bijela i plava boja, veličine od xxs do xxl.

Majice su proizvodnja Omiškog Galeba, oznake Hrvatska kvaliteta, posjeduju certifikat “Oko-tex” što dodatno ukazuje da upotrijebljene sirovine i tehnološki procesi zadovoljavaju stroge ekološke kriterije.

Humanitarna utrka se održava 31.07.2022.

Start je u 19:00 sa Rive a cilj je ispostava JVPGS Marjan (udaljenost 2,3km). Na sami dan utrke su na Rivi od 16 sati a druženje se nastavlja u njihovoj ispostavi. Na Rivi sa štandom su pak 28., 29. i 30.07.2022. od 18 do 22 sat.

-Ma prodat' ćemo i auto ako bude trebalo za naše najmanje! Svakako je pet tisuća majica na raspolaganju i vjerujem da će se kroz donacije skupiti dio sredstava - kaže pak Mario Mikas, zapovjednik JVP Split.

Njegova vrijedna ekipa s terena spremna već je spremna za ovu akciju a dodaje nam kako na humanitarnu akciju stiže i 855. protupožarna eskadrila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iz Zemunika, koji po prvi puta na ovaj način istupaju u javnost.

I Monika Sablić uključila se u ovu plemenitu akciju te ovim putem poziva sve da se pridruže u ostvarivanju ovog hvalevrijednog cilja.

image
Privatna arhiva

-Sretni smo svi skupa da možemo pomoći i naravno da sam se odmah odazvala. Inače sam jako osjetljiva na djecu, i sama sam majka dvoje djece - kazala nam je Monika. 

Fotograf Jadran Lazić stigao je s Hvara te zajedno s Monikom Sablić posjetio Javno vatrogasnu postrojbu Grada Splita.

-Jako sam zadovoljan i sretan zbog svega ovoga. I sam imam troje djece, djed sam i iznimno sam osjetljiv na djecu - kazao nam je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. kolovoz 2022 19:22