stdClass Object ( [id] => 1380327 [title] => Splitski umjetnik zanimljiv je čovjek, svijet mu je dom, a sada izlaže u rodnom gradu: Sve moje izložbe nose istu poruku [alias] => splitski-umjetnik-zanimljiv-je-covjek-svijet-mu-je-dom-a-sada-izlaze-u-rodnom-gradu-sve-moje-izlozbe-nose-istu-poruku [catid] => 264 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Feđa Aaron Bučić u Splitu započinje novi ciklus izložbi svoga nakita, pa će se od 20. travnja u Dioklecijanovim podrumima moći vidjeti kolekcija koja ima naziv "Univerzum kroz ljubav". Prilika je to da se vidi nešto zaista izvanserijsko jer njegovi unikatni privjesci izrađeni od kovanog meteorita, srebra, pozlaćenog bakra, gorskog kristala i "mokume gane", japanskom tehnikom sljubljenih srebra i bakra, umjetnički su predmeti koji nadilaze doživljaj nakita kao tek ukrasnih modnih dodataka. Svaki komad priča svoju priču.

Splićanin koji kaže da je svijet njegov dom, jer tijekom godine živi u Izraelu, Indiji, Nepalu, ali i na Braču, u Splitu i Hrvatskoj, nastavlja svojim kreacijama propitivati odnos čovjeka i Boga, kao što je to slučaj i s prethodne četiri izložbe: "Istok susreće Zapad", "Gdje svemir dotiče zemlju", "Tikkun Olam" i "Stvaranje Univerzuma".

---

image

Splitski umjetnik u Jaisalmeru u Indiji

Privatni album
---

Kurozitet je da je s prvom izložbom 2017. godine postao prvi Hrvat koji je izlagao na otoku Muranu kod Venecije, budući da je u nakit bilo ugrađeno i dvije tisuće godina staro staklo iz antičkog, rimskog doba. Takvi predmeti mogu se nabaviti samo u Izraelu, jedinoj državi na svijetu koja legalno prodaje arheološke artefakte.

- Sve moje izložbe nose poruku o čovjeku i Bogu: što smo mi, što je čovjek, koja je naša dužnost u svijetu, što smo stvorili, kako to možemo popraviti i gdje smo sada? - kaže ovaj 58-godišnji umjetnik.

---

image

Radi u metalu i kamenu, tehnike koje smo poznavali u Hrvatskoj spajao je s onim istočnjačkim

Thomas Krstulović
---

- Iako mi na Zapadu dobivamo uglavnom informacije o situaciji u Ukrajini i Rusiji, te Izraelu i Palestini, rat se vodi na desecima mjesta u svijetu. Svijet nikad nije bio u većem produktu svoga sljepila, plešemo na vrlo tankoj žici, doslovno ka propasti ljudskosti, humanosti.

Civilizacija neće propasti, ona će nastaviti svojim tijekom, to se može vidjeti preko mladih ljudi. Ali gdje je nestao čovjek?, kako bi rekao Bare - to je veliko pitanje.

Izložba će se nakon Splita pokazati u Sarajevu, Beogradu, Skoplju pa Jeruzalemu, na vrlo senzitivnim točkama, gledano u geopolitičkom i humanom aspektu, tako da za mene njihov odabir također ima značenje - kaže Bučić.

---

image

Osim antičkog stakla, koristi neobične materijale poput meteorita, fosila...

Thomas Krstulović
---

Splićanin odrastao na Marjanu, Feđa Aaron Bučić školovao se za zlatara – draguljara u Amsterdamu, na Visokoj školi za drago kamenje, do 1993. godine. Sa zlatarstvom se susreo kao 17-godišnjak:

- Počeo sam učiti od splitskog zlatara Lorenca Kajtazija, po meni jednog od najvećih zlatara u Hrvatskoj. Ali rukama sam počeo raditi još u vrtiću, jer sam od pete do desete godine šegrtovao u kući kipara Stanka Milanovića koji je živio u susjedstvu na Marjanu, a njegova supruga je bila ravnateljica mog vrtića "Palmina Piplović". Radio sam u glini. I onda su mi se dalje otvarala vrata - kaže Bučić, koji je kasnije nastavio obrazovanje u Nepalu, gdje je studirao komparativne religije i evoluciju ljudskih stanja svijesti.

---

image

Kathmandu u Nepalu

Privatni album
---

Bavio se zbilja različitim stvarima.

Više od deset godina radio je u Centru za djecu s teškoćama u razvoju "Juraj Bonači", kao terapeut u Likovnoj radionici.

Poslije je devet godina zajedno s Dunjom Lakuš radio na izdavanju "Hrvatskog brevijara", zbornika u četiri sveske i na preko tri tisuće stranica, a tekstovi su tiskani paraleno na glagoljici i latinici. Radi se o monumentalnom djelu, sažetoj povijesti hrvatskog naroda, pomiješanoj s poviješću vjere, religije u Hrvata, u kojem su obrađena sva svetišta, opisi svetaca i sabrane sve molitve hrvatskih vjernika.

---

image

‘Na cijeloj izložbi ukazujem na sljepilo ljudskog društva‘

Thomas Krstulović
---

- Hrvatska povijest je fascinantna, kao i ljubav hrvatskog čovjeka prema Bogu. U "Brevijaru" su obrađena sva područja na kojima su Hrvati živjeli i žive: od Hrvatske, preko Kosova, Rumunjske, Italije, Austrije, do Bosne i Hercegovine. Uvodne riječi napisali su mons. Nikola Eterović, prof. Adalbert Rebić, fra Bonaventura Duda i sestra Marija od Presvetog Srca Anka Petričević. Recenzije prof. Duško Kečkemet, prof. Nenad Cambi, teološki dio fra Ante Vučković, jako lijepi tim ljudi se okupio - sjeća se Bučić.

Iako je cijeli život radio rukama - još jedan kurozitet, njegova krunica od kamena iz Međugorja poklonjena je Papi Ivanu Pavlu II. kad je prvi put došao u Hrvatsku - prije sedam godina se potpuno fokusirao na izradu unikatnog nakita.

---

image

Na ovoj izložbi prvi put koristi ‘mokume gane‘, tehniku koja se koristila u Siriji i na Bliskom istoku, ali najviše u Japanu

Thomas Krstulović
---

- Uzimam život s radošću. Uvijek sam slušao sebe, zov moje duše i gdje ona zove. Gdje treba ići? Nikada mi ništa nije bilo teško. Nikada, ni sada. Izložbe su se počele plesti jedna za drugom, nadograđivati se. U prvoj, "Istok susreće Zapad", spojio sam svoju ljubav prema Istoku s korjenima na Zapadu. Danas imam svoje mjesto u Pharpingu u Nepalu, u Pushkaru u Indiji, u Yehudu u Izraelu, u Škripu na Braču, u Splitu. Svugdje imam svoje stvari, sve šta trebam je tamo.

- Radim u metalu i kamenu, tehnike koje smo poznavali u Hrvatskoj sam spajao s onim istočnjačkim. Osim antičkog stakla koristio sam neobične materijale poput meteorita, fosila, a na ovoj izložbi prvi put "mokume gane". Tehniku koja se koristila u Siriji i na Bliskom istoku, ali najviše u Japanu. Njome su radili ukrasne dijelove za katane, samurajske mačeve. Ili za dijelove oklopa samuraja, kasnije i za skupocjene predmete za čaj.

---

image

Feđini umjetnički predmeti nadilaze doživljaj nakita kao tek ukrasnih modnih dodataka

Thomas Krstulović
---

To je tehnika spajanja više metala u jedan, ali, za razliku od legura, ona ne stvara jedinstvenu boju za metale koji se koriste. Vrlo interesantno!

Među izlošcima će biti i jedan prsten, na njemu sam radio dvije godine. Napravljen je za osobe oštećenog vida, na njemu Brailleovim pismom piše "Ljubav".

I u tome ima simbolike, kao i na cijeloj izložbi, ukazujem na sljepilo ljudskog društva. Svi ti ratovi... Bog nam je dao oči, ali mi ne vidimo jer ne gledamo srcem. Izložba kaže: "Počnimo gledati srcem da bismo shvatili svijet u kojem živimo i da bismo ga vidjeli uistinu onakvog kakav je" - veli Bučić.

---

image

Među izlošcima će biti i jedan prsten, napravljen je za osobe oštećenog vida, na njemu Brailleovim pismom piše ‘Ljubav‘

Thomas Krstulović
---

Na izložbi će se predstaviti još troje umjetnika: Jasmina Kos, koja s Bučićem čini umjetničku radionicu Elkana, sa skulpturom od pleksiglasa "Stvaranje Univerzuma". Jasmina Kos je novinarka Al Jazeere, umjetnica koja modelira u glini i dizajnira, a napravila je i prvu slikovnicu za djecu oštećenog vida u Hrvatskoj.

Zatim, kipar Nikola Vudrag, slikarice Nada Žiljak i Noga Keren.

Izložbu će otvoriti glavni rabin u Hrvatskoj, Luciano Moše Prelević i kustosica Židovskog muzeja u Zagrebu Mira Wolf, a pozvani su imam Vahid efendija Hodžić, protojerej Milan Kadijević i predstavnik Katoličke crkve.

- Svi mi nosimo odgovornost u širenju mira, a naročito predstavnici religioznih institucija, političkih stranaka, kao i profesori i učitelji - smatra Feđa Aaron Bučić.

---

image

Bučić u Bodh Gayai u Indiji

Privatni album
---

---

Nakit nije na prodaju

Svi zaljubljenici u nakit ostat će razočarani, ali - Bučićev nakit ne može se kupiti

- Nije na prodaju. Ovo je umjetnička priča, to su priče moje duše. Neke komade ću pokloniti supruzi, kćeri, prijateljima. Ali za novac ga ne dajem - kaže umjetnik.

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => više od nakita [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [extra_fields_search] => više od nakita 2 0 6694 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-04-11 12:37:57 [created_by] => 3139 [created_by_alias] => Jasenka Leskur [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-04-12 18:52:41 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2024-04-12 18:52:21 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 264 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti za kvalitetan život [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [page_title] => Život [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Splitski umjetnik zanimljiv je čovjek, svijet mu je dom, a sada izlaže u rodnom gradu: Sve moje izložbe nose istu poruku page_title=Splitski umjetnik zanimljiv je čovjek, svijet mu je dom, a sada izlaže u rodnom gradu: Sve moje izložbe nose istu poruku [metakey] => Feđa Aaron Bučić, nakit, izložba nakita, [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/04\/11\/26951443.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/11\/26951446.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/11\/26951449.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/11\/26951445.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/11\/26951450.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/11\/26951452.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/11\/26951453.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/11\/26951454.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/11\/26954402.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/11\/26954404.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/11\/26954405.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/11\/26954406.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Thomas Krstulovi\u0107","Thomas Krstulovi\u0107","Thomas Krstulovi\u0107","Thomas Krstulovi\u0107","Thomas Krstulovi\u0107","Thomas Krstulovi\u0107","Thomas Krstulovi\u0107","Thomas Krstulovi\u0107","Privatni album","Privatni album","Privatni album","Privatni album"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Spli\u0107anin odrastao na Marjanu, Fe\u0111a Aaron Bu\u010di\u0107 \u0161kolovao se za zlatara draguljara u Amsterdamu, na Visokoj \u0161koli za drago kamenje<\/p>","","

Radi\u00a0u metalu i kamenu, tehnike koje smo poznavali u Hrvatskoj spajao je\u00a0s\u00a0onim isto\u010dnja\u010dkim<\/p>","

\u2018Na cijeloj izlo\u017ebi ukazujem na sljepilo ljudskog dru\u0161tva\u2018<\/p>","

Na ovoj izlo\u017ebi prvi put koristi \u2018mokume gane\u2018, tehniku koja se koristila u Siriji i na Bliskom istoku, ali najvi\u0161e u Japanu<\/p>","

Osim anti\u010dkog stakla, koristi neobi\u010dne materijale poput meteorita, fosila...<\/p>","

Fe\u0111ini\u00a0umjetni\u010dki\u00a0predmeti nadilaze do\u017eivljaj nakita kao tek ukrasnih modnih dodataka<\/p>","

Me\u0111u izlo\u0161cima \u0107e biti i jedan prsten, napravljen je za osobe o\u0161te\u0107enog vida, na njemu Brailleovim pismom pi\u0161e \u2018Ljubav\u2018<\/p>","

Bu\u010di\u0107 u Bodh Gayai u Indiji<\/p>","

Splitski umjetnik u\u00a0Jaisalmeru u Indiji<\/p>","

U radionici u \u0160kripu na Bra\u010du<\/p>","

Kathmandu u Nepalu<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1712","hd_26951443_1920.jpg":"1920x1080","k_26951443_1280.jpg":"1280x1280","k_26951443_1024.jpg":"1024x1024","k_26951443_640.jpg":"640x640","k_26951443_480.jpg":"480x480","k_26951443_340.jpg":"340x340","k_26951443_220.jpg":"220x220","o_26951443_1280.jpg":"1280x1141","o_26951443_1024.jpg":"1024x913","o_26951443_640.jpg":"640x570","o_26951443_480.jpg":"480x428","o_26951443_340.jpg":"340x303","o_26951443_220.jpg":"220x196","h_26951443_1280.jpg":"1280x854","h_26951443_1024.jpg":"1024x683","h_26951443_640.jpg":"640x427","h_26951443_480.jpg":"480x320","h_26951443_340.jpg":"340x227","h_26951443_220.jpg":"220x147","pp_26951443_1280.jpg":"1280x1628","pp_26951443_1024.jpg":"1024x1303","pp_26951443_640.jpg":"640x814","pp_26951443_480.jpg":"480x611","pp_26951443_340.jpg":"340x432","pp_26951443_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26951446_1920.jpg":"1920x1080","k_26951446_1280.jpg":"1280x1280","k_26951446_1024.jpg":"1024x1024","k_26951446_640.jpg":"640x640","k_26951446_480.jpg":"480x480","k_26951446_340.jpg":"340x340","k_26951446_220.jpg":"220x220","o_26951446_1280.jpg":"1280x853","o_26951446_1024.jpg":"1024x682","o_26951446_640.jpg":"640x426","o_26951446_480.jpg":"480x320","o_26951446_340.jpg":"340x226","o_26951446_220.jpg":"220x146","h_26951446_1280.jpg":"1280x854","h_26951446_1024.jpg":"1024x683","h_26951446_640.jpg":"640x427","h_26951446_480.jpg":"480x320","h_26951446_340.jpg":"340x227","h_26951446_220.jpg":"220x147","pp_26951446_1280.jpg":"1280x1628","pp_26951446_1024.jpg":"1024x1303","pp_26951446_640.jpg":"640x814","pp_26951446_480.jpg":"480x611","pp_26951446_340.jpg":"340x432","pp_26951446_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26951449_1920.jpg":"1920x1080","k_26951449_1280.jpg":"1280x1280","k_26951449_1024.jpg":"1024x1024","k_26951449_640.jpg":"640x640","k_26951449_480.jpg":"480x480","k_26951449_340.jpg":"340x340","k_26951449_220.jpg":"220x220","o_26951449_1280.jpg":"1280x853","o_26951449_1024.jpg":"1024x682","o_26951449_640.jpg":"640x426","o_26951449_480.jpg":"480x320","o_26951449_340.jpg":"340x226","o_26951449_220.jpg":"220x146","h_26951449_1280.jpg":"1280x854","h_26951449_1024.jpg":"1024x683","h_26951449_640.jpg":"640x427","h_26951449_480.jpg":"480x320","h_26951449_340.jpg":"340x227","h_26951449_220.jpg":"220x147","pp_26951449_1280.jpg":"1280x1628","pp_26951449_1024.jpg":"1024x1303","pp_26951449_640.jpg":"640x814","pp_26951449_480.jpg":"480x611","pp_26951449_340.jpg":"340x432","pp_26951449_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_26951445_1920.jpg":"1920x1080","k_26951445_1280.jpg":"1280x1280","k_26951445_1024.jpg":"1024x1024","k_26951445_640.jpg":"640x640","k_26951445_480.jpg":"480x480","k_26951445_340.jpg":"340x340","k_26951445_220.jpg":"220x220","o_26951445_1280.jpg":"1280x1920","o_26951445_1024.jpg":"1024x1536","o_26951445_640.jpg":"640x960","o_26951445_480.jpg":"480x720","o_26951445_340.jpg":"340x510","o_26951445_220.jpg":"220x330","h_26951445_1280.jpg":"1280x854","h_26951445_1024.jpg":"1024x683","h_26951445_640.jpg":"640x427","h_26951445_480.jpg":"480x320","h_26951445_340.jpg":"340x227","h_26951445_220.jpg":"220x147","pp_26951445_1280.jpg":"1280x1628","pp_26951445_1024.jpg":"1024x1303","pp_26951445_640.jpg":"640x814","pp_26951445_480.jpg":"480x611","pp_26951445_340.jpg":"340x432","pp_26951445_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_26951450_1920.jpg":"1920x1080","k_26951450_1280.jpg":"1280x1280","k_26951450_1024.jpg":"1024x1024","k_26951450_640.jpg":"640x640","k_26951450_480.jpg":"480x480","k_26951450_340.jpg":"340x340","k_26951450_220.jpg":"220x220","o_26951450_1280.jpg":"1280x1920","o_26951450_1024.jpg":"1024x1536","o_26951450_640.jpg":"640x960","o_26951450_480.jpg":"480x720","o_26951450_340.jpg":"340x510","o_26951450_220.jpg":"220x330","h_26951450_1280.jpg":"1280x854","h_26951450_1024.jpg":"1024x683","h_26951450_640.jpg":"640x427","h_26951450_480.jpg":"480x320","h_26951450_340.jpg":"340x227","h_26951450_220.jpg":"220x147","pp_26951450_1280.jpg":"1280x1628","pp_26951450_1024.jpg":"1024x1303","pp_26951450_640.jpg":"640x814","pp_26951450_480.jpg":"480x611","pp_26951450_340.jpg":"340x432","pp_26951450_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_26951452_1920.jpg":"1920x1080","k_26951452_1280.jpg":"1280x1280","k_26951452_1024.jpg":"1024x1024","k_26951452_640.jpg":"640x640","k_26951452_480.jpg":"480x480","k_26951452_340.jpg":"340x340","k_26951452_220.jpg":"220x220","o_26951452_1280.jpg":"1280x1920","o_26951452_1024.jpg":"1024x1536","o_26951452_640.jpg":"640x960","o_26951452_480.jpg":"480x720","o_26951452_340.jpg":"340x510","o_26951452_220.jpg":"220x330","h_26951452_1280.jpg":"1280x854","h_26951452_1024.jpg":"1024x683","h_26951452_640.jpg":"640x427","h_26951452_480.jpg":"480x320","h_26951452_340.jpg":"340x227","h_26951452_220.jpg":"220x147","pp_26951452_1280.jpg":"1280x1628","pp_26951452_1024.jpg":"1024x1303","pp_26951452_640.jpg":"640x814","pp_26951452_480.jpg":"480x611","pp_26951452_340.jpg":"340x432","pp_26951452_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_26951453_1920.jpg":"1920x1080","k_26951453_1280.jpg":"1280x1280","k_26951453_1024.jpg":"1024x1024","k_26951453_640.jpg":"640x640","k_26951453_480.jpg":"480x480","k_26951453_340.jpg":"340x340","k_26951453_220.jpg":"220x220","o_26951453_1280.jpg":"1280x1920","o_26951453_1024.jpg":"1024x1536","o_26951453_640.jpg":"640x960","o_26951453_480.jpg":"480x720","o_26951453_340.jpg":"340x510","o_26951453_220.jpg":"220x330","h_26951453_1280.jpg":"1280x854","h_26951453_1024.jpg":"1024x683","h_26951453_640.jpg":"640x427","h_26951453_480.jpg":"480x320","h_26951453_340.jpg":"340x227","h_26951453_220.jpg":"220x147","pp_26951453_1280.jpg":"1280x1628","pp_26951453_1024.jpg":"1024x1303","pp_26951453_640.jpg":"640x814","pp_26951453_480.jpg":"480x611","pp_26951453_340.jpg":"340x432","pp_26951453_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_26951454_1920.jpg":"1920x1080","k_26951454_1280.jpg":"1280x1280","k_26951454_1024.jpg":"1024x1024","k_26951454_640.jpg":"640x640","k_26951454_480.jpg":"480x480","k_26951454_340.jpg":"340x340","k_26951454_220.jpg":"220x220","o_26951454_1280.jpg":"1280x1920","o_26951454_1024.jpg":"1024x1536","o_26951454_640.jpg":"640x960","o_26951454_480.jpg":"480x720","o_26951454_340.jpg":"340x510","o_26951454_220.jpg":"220x330","h_26951454_1280.jpg":"1280x854","h_26951454_1024.jpg":"1024x683","h_26951454_640.jpg":"640x427","h_26951454_480.jpg":"480x320","h_26951454_340.jpg":"340x227","h_26951454_220.jpg":"220x147","pp_26951454_1280.jpg":"1280x1628","pp_26951454_1024.jpg":"1024x1303","pp_26951454_640.jpg":"640x814","pp_26951454_480.jpg":"480x611","pp_26951454_340.jpg":"340x432","pp_26951454_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1200x1600","hd_26954402_1920.jpg":"1920x1080","k_26954402_1280.jpg":"1280x1280","k_26954402_1024.jpg":"1024x1024","k_26954402_640.jpg":"640x640","k_26954402_480.jpg":"480x480","k_26954402_340.jpg":"340x340","k_26954402_220.jpg":"220x220","o_26954402_1280.jpg":"1280x1706","o_26954402_1024.jpg":"1024x1365","o_26954402_640.jpg":"640x853","o_26954402_480.jpg":"480x640","o_26954402_340.jpg":"340x453","o_26954402_220.jpg":"220x293","h_26954402_1280.jpg":"1280x854","h_26954402_1024.jpg":"1024x683","h_26954402_640.jpg":"640x427","h_26954402_480.jpg":"480x320","h_26954402_340.jpg":"340x227","h_26954402_220.jpg":"220x147","pp_26954402_1280.jpg":"1280x1628","pp_26954402_1024.jpg":"1024x1303","pp_26954402_640.jpg":"640x814","pp_26954402_480.jpg":"480x611","pp_26954402_340.jpg":"340x432","pp_26954402_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1472x1104","hd_26954404_1920.jpg":"1920x1080","k_26954404_1280.jpg":"1280x1280","k_26954404_1024.jpg":"1024x1024","k_26954404_640.jpg":"640x640","k_26954404_480.jpg":"480x480","k_26954404_340.jpg":"340x340","k_26954404_220.jpg":"220x220","o_26954404_1280.jpg":"1280x960","o_26954404_1024.jpg":"1024x768","o_26954404_640.jpg":"640x480","o_26954404_480.jpg":"480x360","o_26954404_340.jpg":"340x255","o_26954404_220.jpg":"220x165","h_26954404_1280.jpg":"1280x854","h_26954404_1024.jpg":"1024x683","h_26954404_640.jpg":"640x427","h_26954404_480.jpg":"480x320","h_26954404_340.jpg":"340x227","h_26954404_220.jpg":"220x147","pp_26954404_1280.jpg":"1280x1628","pp_26954404_1024.jpg":"1024x1303","pp_26954404_640.jpg":"640x814","pp_26954404_480.jpg":"480x611","pp_26954404_340.jpg":"340x432","pp_26954404_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1599x1200","hd_26954405_1920.jpg":"1920x1080","k_26954405_1280.jpg":"1280x1280","k_26954405_1024.jpg":"1024x1024","k_26954405_640.jpg":"640x640","k_26954405_480.jpg":"480x480","k_26954405_340.jpg":"340x340","k_26954405_220.jpg":"220x220","o_26954405_1280.jpg":"1280x960","o_26954405_1024.jpg":"1024x768","o_26954405_640.jpg":"640x480","o_26954405_480.jpg":"480x360","o_26954405_340.jpg":"340x255","o_26954405_220.jpg":"220x165","h_26954405_1280.jpg":"1280x854","h_26954405_1024.jpg":"1024x683","h_26954405_640.jpg":"640x427","h_26954405_480.jpg":"480x320","h_26954405_340.jpg":"340x227","h_26954405_220.jpg":"220x147","pp_26954405_1280.jpg":"1280x1628","pp_26954405_1024.jpg":"1024x1303","pp_26954405_640.jpg":"640x814","pp_26954405_480.jpg":"480x611","pp_26954405_340.jpg":"340x432","pp_26954405_220.jpg":"220x280"},{"size0":"945x1600","hd_26954406_1920.jpg":"1920x1080","k_26954406_1280.jpg":"1280x1280","k_26954406_1024.jpg":"1024x1024","k_26954406_640.jpg":"640x640","k_26954406_480.jpg":"480x480","k_26954406_340.jpg":"340x340","k_26954406_220.jpg":"220x220","o_26954406_1280.jpg":"1280x2167","o_26954406_1024.jpg":"1024x1733","o_26954406_640.jpg":"640x1083","o_26954406_480.jpg":"480x812","o_26954406_340.jpg":"340x575","o_26954406_220.jpg":"220x372","h_26954406_1280.jpg":"1280x854","h_26954406_1024.jpg":"1024x683","h_26954406_640.jpg":"640x427","h_26954406_480.jpg":"480x320","h_26954406_340.jpg":"340x227","h_26954406_220.jpg":"220x147","pp_26954406_1280.jpg":"1280x1628","pp_26954406_1024.jpg":"1024x1303","pp_26954406_640.jpg":"640x814","pp_26954406_480.jpg":"480x611","pp_26954406_340.jpg":"340x432","pp_26954406_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 264 [name] => Život [alias] => zivot [description] => [parent] => 254 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 3 [params] => {"inheritFrom":"254","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4497772 Threads: 4 Questions: 145880098 Slow queries: 62050 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4344290 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 50 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/zivot ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 264 [name] => Život [alias] => zivot [parent] => 254 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /mozaik/zivot ) ) [link] => /mozaik/zivot/splitski-umjetnik-zanimljiv-je-covjek-svijet-mu-je-dom-a-sada-izlaze-u-rodnom-gradu-sve-moje-izlozbe-nose-istu-poruku-1380327 [printLink] => /mozaik/zivot/splitski-umjetnik-zanimljiv-je-covjek-svijet-mu-je-dom-a-sada-izlaze-u-rodnom-gradu-sve-moje-izlozbe-nose-istu-poruku-1380327?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 395117 [name] => feđa aaron bučić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => feda-aaron-bucic [link] => /tag/feda-aaron-bucic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 317664 [name] => nakit [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => nakit [link] => /tag/nakit ) [2] => stdClass Object ( [id] => 755309 [name] => izložba nakita [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-04-12 13:14:57 [main_article_id] => 0 [alias] => izlozba-nakita [link] => /tag/izlozba-nakita ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => više od nakita [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [Important_article] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Splitski umjetnik zanimljiv je čovjek, svijet mu je dom, a sada izlaže u rodnom gradu: Sve moje izložbe nose istu poruku [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3139 [name] => Jasenka Leskur [username] => jasenka-leskur [email] => jasenka-leskur-stani-i@sd.hr [password] => $2y$10$yxLU5zfSBkK9E0Dw/xQ.FuGfjyguFIugXyk4eWGb5x2bk/KEJ9mPq [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 2023-10-13 14:31:49 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => {"admin_style":"","admin_language":"","language":"","editor":"","timezone":""} [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [admin_style] => [admin_language] => [language] => [editor] => [timezone] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/jasenka-leskur-3139 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1657 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/edc0bc8cf76440b4ed51e0a3a7473ef9?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/11/26951443.jpg [galleryCount] => 12 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Thomas Krstulović [mainImageDesc] =>

Splićanin odrastao na Marjanu, Feđa Aaron Bučić školovao se za zlatara draguljara u Amsterdamu, na Visokoj školi za drago kamenje

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/11/26951443.jpg [title] =>

Splićanin odrastao na Marjanu, Feđa Aaron Bučić školovao se za zlatara draguljara u Amsterdamu, na Visokoj školi za drago kamenje

Thomas Krstulović ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/11/26951446.jpg [title] => Thomas Krstulović ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/11/26951449.jpg [title] =>

Radi u metalu i kamenu, tehnike koje smo poznavali u Hrvatskoj spajao je s onim istočnjačkim

Thomas Krstulović ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/11/26951445.jpg [title] =>

‘Na cijeloj izložbi ukazujem na sljepilo ljudskog društva‘

Thomas Krstulović ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/11/26951450.jpg [title] =>

Na ovoj izložbi prvi put koristi ‘mokume gane‘, tehniku koja se koristila u Siriji i na Bliskom istoku, ali najviše u Japanu

Thomas Krstulović ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/11/26951452.jpg [title] =>

Osim antičkog stakla, koristi neobične materijale poput meteorita, fosila...

Thomas Krstulović ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/11/26951453.jpg [title] =>

Feđini umjetnički predmeti nadilaze doživljaj nakita kao tek ukrasnih modnih dodataka

Thomas Krstulović ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/11/26951454.jpg [title] =>

Među izlošcima će biti i jedan prsten, napravljen je za osobe oštećenog vida, na njemu Brailleovim pismom piše ‘Ljubav‘

Thomas Krstulović ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/11/26954402.jpg [title] =>

Bučić u Bodh Gayai u Indiji

Privatni album ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/11/26954404.jpg [title] =>

Splitski umjetnik u Jaisalmeru u Indiji

Privatni album ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/11/26954405.jpg [title] =>

U radionici u Škripu na Braču

Privatni album ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/11/26954406.jpg [title] =>

Kathmandu u Nepalu

Privatni album ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Feđa Aaron Bučić u Splitu započinje novi ciklus izložbi svoga nakita, pa će se od 20. travnja u Dioklecijanovim podrumima moći vidjeti kolekcija koja ima naziv "Univerzum kroz ljubav". Prilika je to da se vidi nešto zaista izvanserijsko jer njegovi unikatni privjesci izrađeni od kovanog meteorita, srebra, pozlaćenog bakra, gorskog kristala i "mokume gane", japanskom tehnikom sljubljenih srebra i bakra, umjetnički su predmeti koji nadilaze doživljaj nakita kao tek ukrasnih modnih dodataka. Svaki komad priča svoju priču.

Splićanin koji kaže da je svijet njegov dom, jer tijekom godine živi u Izraelu, Indiji, Nepalu, ali i na Braču, u Splitu i Hrvatskoj, nastavlja svojim kreacijama propitivati odnos čovjeka i Boga, kao što je to slučaj i s prethodne četiri izložbe: "Istok susreće Zapad", "Gdje svemir dotiče zemlju", "Tikkun Olam" i "Stvaranje Univerzuma".

---

image

Splitski umjetnik u Jaisalmeru u Indiji

Privatni album
---

Kurozitet je da je s prvom izložbom 2017. godine postao prvi Hrvat koji je izlagao na otoku Muranu kod Venecije, budući da je u nakit bilo ugrađeno i dvije tisuće godina staro staklo iz antičkog, rimskog doba. Takvi predmeti mogu se nabaviti samo u Izraelu, jedinoj državi na svijetu koja legalno prodaje arheološke artefakte.

- Sve moje izložbe nose poruku o čovjeku i Bogu: što smo mi, što je čovjek, koja je naša dužnost u svijetu, što smo stvorili, kako to možemo popraviti i gdje smo sada? - kaže ovaj 58-godišnji umjetnik.

---

image

Radi u metalu i kamenu, tehnike koje smo poznavali u Hrvatskoj spajao je s onim istočnjačkim

Thomas Krstulović
---

- Iako mi na Zapadu dobivamo uglavnom informacije o situaciji u Ukrajini i Rusiji, te Izraelu i Palestini, rat se vodi na desecima mjesta u svijetu. Svijet nikad nije bio u većem produktu svoga sljepila, plešemo na vrlo tankoj žici, doslovno ka propasti ljudskosti, humanosti.

Civilizacija neće propasti, ona će nastaviti svojim tijekom, to se može vidjeti preko mladih ljudi. Ali gdje je nestao čovjek?, kako bi rekao Bare - to je veliko pitanje.

Izložba će se nakon Splita pokazati u Sarajevu, Beogradu, Skoplju pa Jeruzalemu, na vrlo senzitivnim točkama, gledano u geopolitičkom i humanom aspektu, tako da za mene njihov odabir također ima značenje - kaže Bučić.

---

image

Osim antičkog stakla, koristi neobične materijale poput meteorita, fosila...

Thomas Krstulović
---

Splićanin odrastao na Marjanu, Feđa Aaron Bučić školovao se za zlatara – draguljara u Amsterdamu, na Visokoj školi za drago kamenje, do 1993. godine. Sa zlatarstvom se susreo kao 17-godišnjak:

- Počeo sam učiti od splitskog zlatara Lorenca Kajtazija, po meni jednog od najvećih zlatara u Hrvatskoj. Ali rukama sam počeo raditi još u vrtiću, jer sam od pete do desete godine šegrtovao u kući kipara Stanka Milanovića koji je živio u susjedstvu na Marjanu, a njegova supruga je bila ravnateljica mog vrtića "Palmina Piplović". Radio sam u glini. I onda su mi se dalje otvarala vrata - kaže Bučić, koji je kasnije nastavio obrazovanje u Nepalu, gdje je studirao komparativne religije i evoluciju ljudskih stanja svijesti.

---

image

Kathmandu u Nepalu

Privatni album
---

Bavio se zbilja različitim stvarima.

Više od deset godina radio je u Centru za djecu s teškoćama u razvoju "Juraj Bonači", kao terapeut u Likovnoj radionici.

Poslije je devet godina zajedno s Dunjom Lakuš radio na izdavanju "Hrvatskog brevijara", zbornika u četiri sveske i na preko tri tisuće stranica, a tekstovi su tiskani paraleno na glagoljici i latinici. Radi se o monumentalnom djelu, sažetoj povijesti hrvatskog naroda, pomiješanoj s poviješću vjere, religije u Hrvata, u kojem su obrađena sva svetišta, opisi svetaca i sabrane sve molitve hrvatskih vjernika.

---

image

‘Na cijeloj izložbi ukazujem na sljepilo ljudskog društva‘

Thomas Krstulović
---

- Hrvatska povijest je fascinantna, kao i ljubav hrvatskog čovjeka prema Bogu. U "Brevijaru" su obrađena sva područja na kojima su Hrvati živjeli i žive: od Hrvatske, preko Kosova, Rumunjske, Italije, Austrije, do Bosne i Hercegovine. Uvodne riječi napisali su mons. Nikola Eterović, prof. Adalbert Rebić, fra Bonaventura Duda i sestra Marija od Presvetog Srca Anka Petričević. Recenzije prof. Duško Kečkemet, prof. Nenad Cambi, teološki dio fra Ante Vučković, jako lijepi tim ljudi se okupio - sjeća se Bučić.

Iako je cijeli život radio rukama - još jedan kurozitet, njegova krunica od kamena iz Međugorja poklonjena je Papi Ivanu Pavlu II. kad je prvi put došao u Hrvatsku - prije sedam godina se potpuno fokusirao na izradu unikatnog nakita.

---

image

Na ovoj izložbi prvi put koristi ‘mokume gane‘, tehniku koja se koristila u Siriji i na Bliskom istoku, ali najviše u Japanu

Thomas Krstulović
---

- Uzimam život s radošću. Uvijek sam slušao sebe, zov moje duše i gdje ona zove. Gdje treba ići? Nikada mi ništa nije bilo teško. Nikada, ni sada. Izložbe su se počele plesti jedna za drugom, nadograđivati se. U prvoj, "Istok susreće Zapad", spojio sam svoju ljubav prema Istoku s korjenima na Zapadu. Danas imam svoje mjesto u Pharpingu u Nepalu, u Pushkaru u Indiji, u Yehudu u Izraelu, u Škripu na Braču, u Splitu. Svugdje imam svoje stvari, sve šta trebam je tamo.

- Radim u metalu i kamenu, tehnike koje smo poznavali u Hrvatskoj sam spajao s onim istočnjačkim. Osim antičkog stakla koristio sam neobične materijale poput meteorita, fosila, a na ovoj izložbi prvi put "mokume gane". Tehniku koja se koristila u Siriji i na Bliskom istoku, ali najviše u Japanu. Njome su radili ukrasne dijelove za katane, samurajske mačeve. Ili za dijelove oklopa samuraja, kasnije i za skupocjene predmete za čaj.

---

image

Feđini umjetnički predmeti nadilaze doživljaj nakita kao tek ukrasnih modnih dodataka

Thomas Krstulović
---

To je tehnika spajanja više metala u jedan, ali, za razliku od legura, ona ne stvara jedinstvenu boju za metale koji se koriste. Vrlo interesantno!

Među izlošcima će biti i jedan prsten, na njemu sam radio dvije godine. Napravljen je za osobe oštećenog vida, na njemu Brailleovim pismom piše "Ljubav".

I u tome ima simbolike, kao i na cijeloj izložbi, ukazujem na sljepilo ljudskog društva. Svi ti ratovi... Bog nam je dao oči, ali mi ne vidimo jer ne gledamo srcem. Izložba kaže: "Počnimo gledati srcem da bismo shvatili svijet u kojem živimo i da bismo ga vidjeli uistinu onakvog kakav je" - veli Bučić.

---

image

Među izlošcima će biti i jedan prsten, napravljen je za osobe oštećenog vida, na njemu Brailleovim pismom piše ‘Ljubav‘

Thomas Krstulović
---

Na izložbi će se predstaviti još troje umjetnika: Jasmina Kos, koja s Bučićem čini umjetničku radionicu Elkana, sa skulpturom od pleksiglasa "Stvaranje Univerzuma". Jasmina Kos je novinarka Al Jazeere, umjetnica koja modelira u glini i dizajnira, a napravila je i prvu slikovnicu za djecu oštećenog vida u Hrvatskoj.

Zatim, kipar Nikola Vudrag, slikarice Nada Žiljak i Noga Keren.

Izložbu će otvoriti glavni rabin u Hrvatskoj, Luciano Moše Prelević i kustosica Židovskog muzeja u Zagrebu Mira Wolf, a pozvani su imam Vahid efendija Hodžić, protojerej Milan Kadijević i predstavnik Katoličke crkve.

- Svi mi nosimo odgovornost u širenju mira, a naročito predstavnici religioznih institucija, političkih stranaka, kao i profesori i učitelji - smatra Feđa Aaron Bučić.

---

image

Bučić u Bodh Gayai u Indiji

Privatni album
---

---

Nakit nije na prodaju

Svi zaljubljenici u nakit ostat će razočarani, ali - Bučićev nakit ne može se kupiti

- Nije na prodaju. Ovo je umjetnička priča, to su priče moje duše. Neke komade ću pokloniti supruzi, kćeri, prijateljima. Ali za novac ga ne dajem - kaže umjetnik.

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Thomas Krstulović Thomas Krstulović Thomas Krstulović Thomas Krstulović Thomas Krstulović Thomas Krstulović Thomas Krstulović Thomas Krstulović Privatni album Privatni album Privatni album Privatni album
Thomas Krstulović

Splićanin odrastao na Marjanu, Feđa Aaron Bučić školovao se za zlatara draguljara u Amsterdamu, na Visokoj školi za drago kamenje

Thomas Krstulović

Radi u metalu i kamenu, tehnike koje smo poznavali u Hrvatskoj spajao je s onim istočnjačkim

Thomas Krstulović

‘Na cijeloj izložbi ukazujem na sljepilo ljudskog društva‘

Thomas Krstulović

Na ovoj izložbi prvi put koristi ‘mokume gane‘, tehniku koja se koristila u Siriji i na Bliskom istoku, ali najviše u Japanu

Thomas Krstulović

Osim antičkog stakla, koristi neobične materijale poput meteorita, fosila...

Thomas Krstulović

Feđini umjetnički predmeti nadilaze doživljaj nakita kao tek ukrasnih modnih dodataka

Thomas Krstulović

Među izlošcima će biti i jedan prsten, napravljen je za osobe oštećenog vida, na njemu Brailleovim pismom piše ‘Ljubav‘

Privatni album

Bučić u Bodh Gayai u Indiji

Privatni album

Splitski umjetnik u Jaisalmeru u Indiji

Privatni album

U radionici u Škripu na Braču

Privatni album

Kathmandu u Nepalu

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/zivot/splitski-umjetnik-zanimljiv-je-covjek-svijet-mu-je-dom-a-sada-izlaze-u-rodnom-gradu-sve-moje-izlozbe-nose-istu-poruku-1380327 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=1c4fd291a31d0ba3d171850b58c4497ba78dd718 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Splitski+umjetnik+zanimljiv+je+%C4%8Dovjek%2C+svijet+mu+je+dom%2C+a+sada+izla%C5%BEe+u+rodnom+gradu%3A+Sve+moje+izlo%C5%BEbe+nose+istu+poruku&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fzivot%2Fsplitski-umjetnik-zanimljiv-je-covjek-svijet-mu-je-dom-a-sada-izlaze-u-rodnom-gradu-sve-moje-izlozbe-nose-istu-poruku-1380327 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fzivot%2Fsplitski-umjetnik-zanimljiv-je-covjek-svijet-mu-je-dom-a-sada-izlaze-u-rodnom-gradu-sve-moje-izlozbe-nose-istu-poruku-1380327 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => više od nakita [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) )
StoryEditorOCM
Životviše od nakita

Splitski umjetnik zanimljiv je čovjek, svijet mu je dom, a sada izlaže u rodnom gradu: Sve moje izložbe nose istu poruku

Piše Jasenka Leskur
12. travnja 2024. - 20:52
Splićanin odrastao na Marjanu, Feđa Aaron Bučić školovao se za zlatara draguljara u Amsterdamu, na Visokoj školi za drago kamenjeThomas Krstulović

Feđa Aaron Bučić u Splitu započinje novi ciklus izložbi svoga nakita, pa će se od 20. travnja u Dioklecijanovim podrumima moći vidjeti kolekcija koja ima naziv "Univerzum kroz ljubav". Prilika je to da se vidi nešto zaista izvanserijsko jer njegovi unikatni privjesci izrađeni od kovanog meteorita, srebra, pozlaćenog bakra, gorskog kristala i "mokume gane", japanskom tehnikom sljubljenih srebra i bakra, umjetnički su predmeti koji nadilaze doživljaj nakita kao tek ukrasnih modnih dodataka. Svaki komad priča svoju priču.

Splićanin koji kaže da je svijet njegov dom, jer tijekom godine živi u Izraelu, Indiji, Nepalu, ali i na Braču, u Splitu i Hrvatskoj, nastavlja svojim kreacijama propitivati odnos čovjeka i Boga, kao što je to slučaj i s prethodne četiri izložbe: "Istok susr...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 05:50