StoryEditor
ŽivotNJIHOV SVIJET

Splićanin je jutros šetao Trstenikom i onda ih je ugledao: besramno su guštali, a on je upalio kameru

30. travnja 2020. - 09:47
Dupini u mirno splitsko jutro

Vjerujemo da guštaju. More je sad prvenstveno njihov svijet, kao što je bio oduvijek. Dok se nismo nametnuli tankerima, trajektima, jedrilicama, čamcima, smećem koje se bez kajanja izbacuje iz njih.

Dok sve nismo okupirali jet ski-jima, bananama, urlanjem i jurnjavom, u kojem je često neoprostivo malo poštovanja prema domu domaćina.

Pandemija nas je prisilila da prestanemo. Nije se dogodila s tom namjerom, ali su brojne njene posljedice tako dobrodošle.

Dok smo se stješnjeni u "magareće klupe" vrpoljili, paničarili, smišljali kako ćemo ispuniti dan, njima se sve otvaralo. Sve se smirilo i stalo, vjerujemo kako su pomislili da su u raju.

Ptice ovog proljeća u Splitu, gdje ih uopće ne čujete ako niste sretnik koji ima stablo ili parkić kraj zgrade, pjevaju glasnije nego ikad prije, Marjan, Sustipan, Duilovo, Lovrinac toliko su puni vjeverica da se čini kao da im se dogodila planirana demografska obnova.

Kitovi i dupini se komodaju u svom velikom plavetnilu, igraju se, dolaze nadomak obale, besramno guštaju. A mi guštamo radi njih.

Malo tko je doživio posebniji ulazak u dan od Splićanina koji je podijelio s nama snimku nastalu jutros u 8 sati na Trsteniku.

"Poslušajte zvukove, čista pastorala..." - napisao nam je u poruci, a mi vam preporučamo da pojačate zvuk i uživate.

Pas i zvonik atmosferu prate bolje nego što bi je složio ijedan redatelj.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2021 23:56