StoryEditorOCM
Životmelem za džep i zdravlje

Sirotinjska spiza Antonija Stevanovića: ‘Uvik san volija kužinavat, a sad u ovoj koroni i karanteni sebi san da oduška kroz jeftine, zdrave i počesto zaboravljene ricete‘

Piše Lenka Gospodnetić
3. travnja 2021. - 13:44

Sirotinjska spiza (COVID19), radni je naziv kuharice Trogiranina Antonija Stevanovića, kojega je upravo nesretno razdoblje korone ponukalo da "otključa" vlastiti talent za kuharstvo, te pruži sebi svojstven odgovor na - pa zašto ne? - i prehrambenu krizu.

- Uvik san volija kužinavat, a sad u ovoj koroni i karanteni sebi san da oduška kroz jeftine, zdrave i počesto zaboravljene ricete. Jedno vrime bilo je nepopularno čak i otić u dućan, pa bi ja učinija ono šta mi je bilo najjednostavnije: izaša bi isprid svoje ribarske kućice, ulovija nešto sitne plave ribe i ubra list salate, i tako složija brujetić, marinadu, praktički mukte - približava genezu svoje kuharice Stevanović, trenutno u fazi pregovora s nekolicinom nakladnika.

Zbog portretiranja ove "sirotinjske kuharice"...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 01:49