StoryEditorOCM
ŽivotTUŽNA PRIČA

Simone (21) je smrtno bolesna, posljednja želja joj je bila ići na koncert Taylor Swift u Beču. A koncert je otkazan...

Piše MOZAIK SD
9. kolovoza 2024. - 16:55

Čak 190.000 obožavatelja radovalo se nastupima Taylor Swift (34) u Beču, neki su doputovali iz raznih krajeva svijeta kako bi uživo vidjeli svog idola. Ali planovi napada otkazali su koncerte u austrijskoj prijestolnici. Razočaranje je veliko - ali jedna Swiftie je posebno teško pogođena: 21-godišnja Simone iz Salzburga.

Djevojka iz Salzburga je smrtno bolesna, izvještava Krone. Zbog terminalnog raka ona je na odjelu palijativne skrbi, jedva može govoriti. Pjesme Taylor Swift daju joj snagu u posljednjim tjednima života. Stoga joj je i najveća želja bila vidjeti Taylor uživo na jednom od bečkih koncerata. Udruga "Rolling Angels", koja besplatno ispunjava (posljednje) želje teško bolesnih ljudi, željela joj je to omogućiti.

"Sve smo organizirali, sve je riješeno s organizatorom. Simone se potrudila kako bi mogla biti na koncertu", kaže Florian Aichhorn, osnivač "Rolling Angelsa". Zajedno sa Simoneinim roditeljima željeli su otputovati u Beč u četvrtak, ali teroristički napadači su upropastili plan.

Koncertna turneja Taylor Swift nastavlja se u Londonu i Torontu u nadolazećim tjednima. "To je nemoguće za Simone. Jako je tužno što nismo uspjeli ispuniti njezinu veliku želju", kažu iz Udruge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 05:12