StoryEditorOCM
ŽivotNEVJERA U VEZI

Šest znakova da vas partner vara: ako izbjegava dodir ili drugačije miriše, vjerojatno nešto skriva

Piše Mozaik SD
11. veljače 2022. - 13:43

Neka ponašanja mogu ukazivati na nevjeru. Kad muškarac ima ljubavnicu, njegova rutina i raspoloženje mogu se promijeniti. Ako se nekoliko vrlo od očitih znakova pojavi otprilike u isto vrijeme, to može biti znak da te partner prevario, ili da te vara. U nastavku prenosimo neke od mogućih pokazatelja, koje navodi miss7zdrava.

Izbjegava fizički kontakt 

Fizički kontakt je jedan od temelja zdrave veze. Dakle, ako te je partner prestao maziti, zavoditi i jednostavno više ne pokazuje interes za dodire, to može biti znak da se nešto događa iza tvojih leđa.

Izbjegavanje fizičke bliskosti u tom slučaju može biti uzrokovano krivnjom, ali može biti i posljedica zadovoljstva koje je dobio od druge žene. 

U drugim slučajevima, ova dinamika se mijenja jer je nešto narušilo povjerenje ili se u vezi događaju drugi problemi. Verbalna komunikacija ponekad izostane pa se nezadovoljstvo izražava izbjegavanjem.

Drugačije miriše

Različita istraživanja su pokazala da miris ima ključnu ulogu u ljudskim odnosima. Ako si dugo s partnerom, njegov miris vjerojatno ćeš lako prepoznati. 

Ako se njegov miris sumnjivo promijeni, možeš posumnjati da vrijeme provodi, te da je vrlo blizak, s nekim drugim.

Jako je umoran

Pospanost može biti znak stresa, neispavanosti ili depresije pa je posebno važno je naglasiti da je ovaj znak "zbunjujući".

Razlog zbog koje pospanost može ukazivati i na prevaru jest taj što tijelo nakon seksa oslobađa neurotransmitere koji proizvode zaslužne za takvo stanje.

Ne može održati erekciju

Dok su neki muškarci u stanju biti seksualno aktivni i s partnericom i s ljubavnicom, drugi mogu imati problema s erekcijom.

Ako se prebrzo umara ili ne djeluje dovoljno zainteresirano, to bi moglo značiti da energiju troši u tuđem krevetu.

No, i tu treba pripaziti budući da erektilna disfunkcija može biti povezana sa stresom i različitim bolestima, poput visokog krvnog tlaka, dijabetesa i ateroskleroze, ali i drugih razloga.

Tušira se u nezgodno vrijeme

Ako živiš s partnerom, poznaješ njegovu rutinu. Zbog toga ti može biti čudno ako se on iznenada istušira usred dana ili se ide "opustiti" u kupaonici kad god se vrati s posla.

Ako je spavao s drugom ženom, poželjet će isprati sa sebe znakove nevjere te će pod tuš uskočiti ako misli da je to potrebno, čak i ako to znatno odskače od njegove uobičajene rutine.

Odbija razgovarati 

Ako si već izrazila sumnju u njegovu vjernost, obrati pažnju na to kako je reagirao.

Ako te prevario, tvoj će partner vjerojatno izbjegavati tu temu i smišljati izgovore za svoj izostanak, a ako ništa drugo ne uspije, okrivit će te da si nepovjerljiva ili ljubomorna, piše miss7zdrava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2023 01:01