StoryEditorOCM
Životunatoč kiši zagrepčani su pohrlili u tehnički muzej kako bi vidjeli neobične eksponate

Sat čekanja za lego-izložbu

Piše PSD.
16. svibnja 2010. - 20:32

Nakon otvorenja Krapinskog muzeja neandertalaca, jučer je prava opsada bila i u Tehničkome muzeju u Zagrebu, gdje se od ovog tjedna održava izložba lego-kocaka.

Mnogobrojni posjetitelji čekali su više od sat vremena na ulazu kako bi vidjeli zanimljive eksponate, poput Einsteinove glave sastavljene od 250 tisuća kockica, makete zgrade HNK, Umjetničkog paviljona, aerodroma, nebodera... motiva iz Hrvatske i zgrade Novog Zagreba te vinjete iz hrvatske povijesti.

Poznate scene s razglednica - Taj Mahal, Eiffelov toranj, pa čak i slavna građevina Franka LLoyda Wrighta, Fallingwater, te popularni junaci iz Star Warsa svaki su za sebe remek-djelo u koje je uloženo puno vremena i strpljenja.

Oko milijun kockica, uz koje su odrasle generacije, sastavljeno je u osamdesetak izložaka na izložbi “Čarobni svijet lego-kockica”. Sponzor izložbe je Lego koji je svemu pridonio s nekoliko atraktivnih izložaka, a suorganizatori su Tehnički muzej i Klub obožavatelja lego-kocaka, prvi takav klub ljubitelja popularne igračke u Hrvatskoj.

Kako doznajemo od osoblja Muzeja, neki posjetitelji čak nisu mogli ni ući. Očito je jeftina ulaznica, po cijeni od deset kuna, bila dovoljno dobar mamac uz, naravno, vrlo zanimljive izloške. Izložbu je jučer u nedjelju pohodilo i staro i mlado, čak i oni koji se u djetinjstvu nisu imali prilike igrati ovim kockicama.

Članovi Kluba obožavatelja lego-kocaka, koji su i suorganizatori izložbe, predlažu svim posjetiteljima da dođu tijekom radnih dana, od 10 ujutro do pet popodne, kako bi izbjegli čekanje. Međutim, nema straha da neće biti još prilike vidjeti izložbu jer je otvorena do 24. lipnja.

Piše Jure Jerić
snimio Renato Branđolica / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2023 01:18