StoryEditor
ŽivotAj cha festival

Rock and Roll fešta u čast Dina Dvornika, Gobac poručio Splićanima: Čeka vas nastup i po!

10. kolovoza 2018. - 15:01

Genijalni dečki iz Psihomodo popa zagrijat će splitsku publiku 17. kolovoza na "AJ CHA" festivalu u čast pokojnom Dinu Dvorniku. Tako će se na bedemu Cornaro Gobac i njegova vesela ekipa prisjetiti njihovog dragog kolege Dina i napraviti pravu rock and roll feštu, na kojoj će zasvirati njihov bogati glazbeni opus i tako nas vratiti na same početke njihove karijere. Evo što nam je kazao legendarni frontmen Davor Gobac...

Genijalnih 35 godina je iza vas. Kako ih možete opisati?

- Zadnjih 35 genijalnih godina bih mogao opisati kao baš onih 35 godina kakve smo htjeli živjeti. Mislim da je to najveća vrijednost tih godina koje su iza nas.

U kojoj ste sada glazbenoj fazi i spremate li nam nešto novo?

- Sada smo u jednoj zreloj glazbenoj fazi, naravno - rock and roll. Nažalost, napustio nas je naš Tigran Kalebota, no dobili smo novog, odličnog bubnjara Tina koji mu je vjerodostojna zamjena. Mlađi je od nas 11 godina i rastura na bubnjevima. Tigran bi bio sretan. Da, spremamo nešto novo i već je snimljeno nekoliko stvari. U pripremi imamo još dvije nove pjesme, a kroz deveti mjesec snimit ćemo novih pet, šest komada. Najvjerojatnije ćemo snimati u New Yorku.

U vašoj bogatoj karijeri zapisali ste brojne koncerte i uspomene. Jedna od njih je i da ste bili predgrupa Ramonesima. Koji biste nastup željeli ponoviti?

- Bilo je uistinu odličnih koncerata. Svirali smo s Ramonesima, Billyjem Idolom, Iggyjem Popom i s puno drugih vrhunskih bendova. Osobno, jedan od najdražih koncerata bio mi je ovaj posljednji na Šalati, povodom 35 godina karijere. Nekako je bilo veoma dirljivo. Tijekom naše duge karijere bilo je odličnih svirki, a u posebnom sjećanju ostale su mi one po Nizozemskoj. To je bilo pravo ludilo.

Rock and roll prije i kasnije. Kakve razlike vi primjećujete?

- Rock je prije bio puno prirodniji i friškiji, danas je sve preproducirano. Naravno, ima tu dobrih bendova, ali je 60-ih, 70-ih i 80-ih godina rock and roll bio bolji. Onaj pravi, istinski, prirodni rock.

Kako ćete provesti godišnji odmor? More ili?

- Pa provest ću ga uglavnom odmarajući se na moru, ali i radno. Planiramo ići u Zadar...

Jeste li prije 35 godina mogli zamisliti da će vaša karijera izgledati ovako?

- Prije 35 godina nisam mogao zamisliti da ćemo svirati ovoliko dugo i postojati. Kamoli ostvariti sve ovo. Počeli smo samo svirati i to je bilo to...

Da sad ponovno krećete ispočetka, kako biste započeli?

- Hm... stvarno nemam pojma. Sada su vremena drukčija i okolnosti su se promijenile. Ne znam kako bismo funkcionirali da krenemo jednako kao i prije.

Kakva je splitska publika?

- Radujemo se nadolazećem koncertu. Splitska publika je odlična i uvijek smo imali izvrsnu komunikaciju. Očekuje vas nezaboravna svirka i štimung. Jedva čekamo!

Smatrate li da su današnji mladi pomalo dosadni? Pomalo se gube subkulture, svi su uživljeni u društvene mreže i tamo pronalaze svoje uzore. Kako vi gledate na to?

- Pa moglo bi se reći... ali takvi su kakvi su. Svi bulje u mobitele jer je tehnologija toliko uznapredovala. Iskreno, nemam ništa protiv toga jer smo i mi našim roditeljima vjerojatno bili čudni i previše išli naprijed.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

22. rujan 2020 19:56