StoryEditor

Rezultati obdukcije: Travoltin sin umro od posljedica konvulzija

Piše PSD.
6. siječnja 2009. - 15:11

Nakon obdukcije na tijelu Jetta Travolte, sina slavnog glumca Johna Travolte, liječnici su objavili da je mladić umro od posljedica napada, odnosno konvulzija, te da na njegovom tijelu nisu otkrivene nikakve ozljede.

Ovi rezultati su u kontradikciji s prvim izjavama dječakove obitelji i policije prema kojima je on glavom udario u pod kupaonice. Jett Travolta je posljednji put viđen živ na Novu godinu kada je otišao u kupaonicu obiteljske kuće na otoku Grand Bahama. U njoj ga je bez svijesti oko 10 h pronašla njegovateljica.

Jett Travolta je još od ranog djetinjstva često imao napade, a odvjetnik njegova oca rekao je kako je moguće da je napad u petak bio fatalan.

Nakon što je obdukcija potvrdila da je uzrok smrti bio prirodan, policija je predala tijelo roditeljima. Dječak će biti pokopan u Ocali na Floridi. Bio je jedini sin Travolte (54) i glumice Kelly Preston (46). Par ima još i osmogodišnju kći Ellu.

Nekoliko sati prije obdukcije obitelj je objavila kako je „Jett bio najdivniji sin kakvog si roditelji mogu samo poželjeti. Obasjao je živote svih ljudi koji su ga upoznali. Srca su nam slomljena jer smo s njim proveli tako kratko vrijeme“, stoji u izjavi.

Mladić je imao problema sa zdravljem od ranog djetinjstva. Njegova majka, koja je članica Scijentološke crkve, baš kao i Travolta, vjerovala je da program oslobađanja od toksina, utemeljen na zapisima osnivača scientologije L. Rona Hubbarda, pomaže Jettovu zdravlju. Njegov otac odbacivao je nagađanja medija kako bi dječak mogao biti autističan i tvrdio je da se radi o Kawasakijvom sindromu.

Međutim, stručnjaci ističu da napadi nisu karakteristični za tu krvožilnu upalnu bolest koja se gotovo isključivo javlja u ranom djetinjstvu i ne traje duže od nekoliko godina. Prema pisanju američkih medija tretman primijenjen u Jettovu slučaju također nije odgovarajuće liječenje za Kawasakijev sindrom.

Glasnogovornica Scijentološke crkve odbacila je napise u nekim medijima prema kojima obitelj zbog svojih vjerskih stavova nije liječila sina na odgovarajući način.

„Scijentolozi odlaze k liječnicima, koriste propisane lijekove, pilule protiv bolova, prihvaćaju operacije kada su im potrebne. Ne postoji apsolutno ništa u religiji što bi priječilo liječenje i crkva članove u tome apsolutno ne ohrabruje“, rekla je.

John Travolta se proslavio filmovima poput 'Briljantina', 'Groznice subotnje večeri' i 'Pulp fictiona'.

JL

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. kolovoz 2021 17:40