StoryEditor
Životbez obzira na dob

Revolucionarne leće rješavaju probleme mrene i starosne dioptrije!

Piše PR
8. ožujka 2017. - 09:00
Prof. Nikica Gabrić i dr. Maja Bohač_ugradnja Symfony leće

Symfony leća prva je intraokularna leća na svijetu s proširenim rasponom vida koja omogućuje dobar vid bez korištenja naočala na svim udaljenostima (na blizinu, srednju udaljenost (npr. rad na računalu) i na daljinu). Ugrađenu leću u oku pacijent ne osjeti, ona tamo ostaje trajno i nema je potrebe mijenjati.

Kome je leća namijenjena?

Operativni postupak ugradnje leće je brz, siguran, bezbolan i učinkovit, a najčešće se izvodi tijekom operacije mrene kod pacijenata starijih od 40 godina. Također, ugradnja Symfony intraokularnih leća preporuča se i osobama koje nemaju mrenu, a stariji su od 40 godina i žele se riješiti starosne dioptrije. Naime, starosna ili čitalačka dioptrija (prezbiopija) neizbježna je posljedica starenja.

Ova intraokularna leća, zahvaljujući svom dizajnu, omogućila je i pacijentima koji su nekad radili lasersku korekciju vida da nakon operacije mrene mogu biti slobodni od nošenja naočala. Isto tako, pacijenti koji imaju manji stupanj slabovidnosti ili blaži oblik bolesti žute pjege mogu biti kandidati za ugradnju ove leće.

Klinika Svjetlost – najbolji izbor za vaše oči

Klinika Svjetlost među prvim je bolnicama u Europi koja je započela s ugradnjom najnovije intraokularne leće Symfony. Zajedno s još 13 europskih oftalmoloških centara Svjetlost je 2014. godine sudjelovala u europskoj multicentričnoj kliničkoj studiji koja je istraživala prve rezultate ugradnje Symfony leće. Nakon odličnih rezultata Klinika Svjetlost uvela je Symfony leće u svakodnevnu praksu i do sada je zahvat ugradnje izveden kod nekoliko tisuća osoba koje su se na taj način oslobodile pomagala za vid.

Za više informacija i rezervaciju termina nazovite 021 783 050 ili 01 777 5656 te posjetite našu kliniku na adresama Borisa Papandopula 8 u Splitu ili Heinzelova 39 u Zagrebu.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. rujan 2020 16:53