StoryEditorOCM
Životo sve popularnijoj metodi samopomoći govori njezin instruktor goran karna

Reprogramiranjem podsvijesti do sreće

Piše PSD.
23. lipnja 2009. - 22:46
Theta je dobila naziv po moždanim valovima niske frekvencije, prisutnima pri dubokoj meditaciji, a njihovom hotimičnom aktivacijom mogu se iz podsvijesti ukloniti negativna iskustva, emocije i općenito nepoželjni ‘zapisi’ koji se tijekom života akumuliraju

Uklanjanjem negativnih emocija moguća su čak i izlječenja
tjelesnih smetnji, tvrdi Goran Karna, instruktor theta tehnike
Spas od globalne ekonomske krize mnogi su pojedinci, čini se, odlučili potražiti u sebi. Zaključak je to koji se dade izvesti iz činjenice da su različite metode samoiscjeljivanja i ostvarivanja samospoznaje sve popularnije, pa tako i theta iscjeljivanje, relativno novi oblik samopomoći u smislu ostvarivanja duhovne i tjelesne ravnoteže, izveden i usavršen iz drevnih iskustava.

U Splitu će u misiji promoviranja thete uskoro gostovati Goran Karna, instruktor iz Zagreba, koji se s tom tehnikom susreo prije sedam godina, kad se otisnuo u Australiju po znanje izravno kod Vianne Stibal, rodonačelnice nove thete.

Ona sama se 1995. godine uz pomoć navedene discipline izliječila od raka bedrene kosti, što je Karnu, završenog homeopata i iskusnog kiropraktičara, oduševilo.

− Theta je dobila naziv po moždanim valovima niske frekvencije, prisutnima pri dubokoj meditaciji. Riječ je zapravo o valovima podsvijesti, koji se rijetko ostvaruju spontano i bez stimulacije. Prirodno se, recimo, ostvaruju kratko, najčešće u prvoj “spavačkoj” fazi.

Hotimičnom aktivacijom theta valova može se, u najkraćemu, utjecati na vlastitu podsvijest, reprogramirati je, iz nje uklanjati negativna iskustva, emocije i općenito nepoželjne “zapise” koji se tijekom života akumuliraju u mozgu − objasnio je, na našu zamolbu, Karna.

Bez ‘afanavanja’

Dakako, potrebno je pristupiti tečajevima da bi se doznalo više; prvi stupanj ka svladavanju thete uglavnom je “tehničke” prirode, jednostavnim načinom uči se kako “usporiti” rad mozga na frekvenciju od četiri do sedam herca − što se dade precizno izmjeriti elektroencefalografom − ali bez “afanavanja”, padanja u trans ili bilo kakvog vanjskog pokazatelja, napominje instruktor.

− Napredna faza je takozvano “kopanje”, i to po vlastitoj podsvijesti, ali i životu uopće, iz kojega svatko od nas želi ukloniti nešto nepoželjno. Uklanjanjem negativnih emocija čak su moguća i izlječenja tjelesnih smetnji jer su nerijetko povezana s tim vibracijama koje “hrane” bolest.

Kad se, dakle, takve emocije eliminiraju, organizmu bolest više nije potrebna − plastično će naš sugovornik, koji je, kaže, pomogao i sebi i drugima.

− Theta je vrhunac svega što sam naučio, u prvom redu kao najbrži način za ostvarivanje cilja: iscjeljenja. No, naučeno na tečajevima tek je oruđe. Stečeno znanje ne smije se zapustiti, nego treba trenirati cijeli život − tvrdi Goran Karna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. ožujak 2023 19:15