StoryEditorOCM
ŽivotSEKSUALNI WELLNESS

‘Rekla sam dečku da sam imala seks u troje i ostavio me‘: stručnjakinja otkriva biste li partneru trebali otkriti sve

Piše I. P.
14. srpnja 2024. - 16:45

Jeste li ikad svom partneru u potpunosti rekli istinu o svojoj seksualnoj prošlosti?

Malo je onih koji su sasvim iskreni po tom pitanju, smatra seksualna terapeutkinja Tracey Cox.

- To samo znači da ste empatični. Potpuno razotkrivanje možda zvuči dobro, no nije uvijek u praksi - kaže Cox. 

Ako ne kažete cijelu istinu ne znači da niste iskreni, a posebice se ne biste trebali sramiti svoje prošlosti, dodaje. Koji je smisao otkrivanje nečega što bi moglo povrijediti vašeg partnera, ako nema nikakvog utjecaja na vašu budućnost, pita se terapeutkinja. S druge pak strane, ne dijeljenje nikakvih tajni jednako je pogubno za ljubavni odnos. Kao i većina stvari u životu, najbolja je zlatna sredina, kaže, piše Daily Mail.

"Napili smo se i pričali smo svoja prijašnja seksualna iskustva. Rekao mi je da je imao seks u troje, s dva muškarca, a ja sam njemu priznala da sam također imala seks u troje, s dvije žene. Zamjerio mi je to. Na kraju me ostavio rekavši da nisam osoba kakvom me smatrao", ispovijest je jedne žene. 

"Nisam upoznala ni jednog muškarca koji se nosio dobro s informacijom da sam imala više od deset ljubavnika u prošlosti", rekla je druga.

Treća pak smatra da ne želi partnera odnosno da nije pravi za nju ako se ne može nositi s njenom seksualnom prošlošću. 

Terapeutkinja Cox smatra da je najbolje ispričati partneru onoliko o svojoj prošlosti kako biste svom partneru dali predodžbu o tome što seksualno želite od njega u budućnosti.

Kako razgovarati o seksualnoj prošlosti, a da sve ne pođe po zlu

Odlučite što želite otkriti i zašto. Neka bude jednostavno. Svakako pričekajte dok ne uspostavite intimu odnosno blizak odnos. Razgovor započnite polako i pratite partnerovu reakciju. Fokusirajte se na partnerove emocije. Podijelite ono što je bitno. I u konačnci odgovarajte na pitanja, ali samo ona koja na koje želite odgovoriti.

Ovo morate napraviti

Broj partnera koje ste imali vaša je osobna stvar. Ali broj nezaštićenih odnosa trebao bi se ticati vašeg partnera. Ako ste imali nezaštićen seks otiđite na potrebne pretrage, nevezano imate li partnera ili ne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 01:47