StoryEditorOCM
Životzamislite ovo u saboru...

Rasprava u američkom Kongresu: Postoje li izvanzemaljci i što činimo da ih pronađemo?

Piše PSD.
4. prosinca 2013. - 19:11
Još je sedam dana preostalo do kraja zasjedanja 113 američkog Kongresa. Taj tjedan političari će iskoristiti za raspravljanje o postojanju vanzemaljaca te općenito života izvan naše planete, piše Jutarnji list.

Odbor za znanost, svemir i tehnologiju kojim predsjeda republikanaca Lamar Smith sastat će se danas na seminaru nazvanom 'Astrobiologija: Potraga za životom u našem solarnom sustavu i izvan njega'. Raspravljat će i o koracima koji se poduzimaju kako bi takav život bio otkriven.

I dok su republikanci u ovom Odboru potpuno otvoreni prema mogućnosti da postoje vanzemaljci, istovremeno u potpunosti odbacuju teoriju o globalnom zatopljenju. Smith i njegovi kolege tako negiraju globalno zatopljenje, a u slučaju da ono i postoji smatraju kako za to ne može biti krivo čovječanstvo te naše postupanje prema prirodi.

Mnogi članovi tog Odbora imaju i neke još radikalnije stavove pa tako primjerice Paul Broun kaže kako on "vjeruje da je Zemlja nastala u šest dana", a globalno zatopljenje naziva "masovnom internacionalnom znastvenom prevarom i znanstvenim fašizmom".

Inače, ovaj saziv američkog Kongresa mnogi nazivaju najneproduktivnijim u povijesti.

(JL)


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2023 08:06