StoryEditorOCM
Životpopularna radiostanica postala je dio prve programske nacionalne radijske mreže

Radio Riva u mreži ‘Totalnog FM-a’

Piše PSD.
20. studenog 2010. - 10:01

Splitska Radio “Riva” postala je dio prve programske nacionalne radijske mreže “Totalni FM” uz još sedam radiopostaja u ostalim hrvatskim regijama, a u vlasništvu medijskog mogula Jure Hrvačića.

Lokalne i regionalne radiopostaje Radio Giardini, Primorski radio, Radio Aktiv, Radio Veliku Goricu, Zagrebački radio, Novi radio Đakovo, Radio Sisak, a na posljetku i “Rivu” vežu zajednički program, emisije i nastup na tržištu.

Intencija “Totalnog FM” je imati istodobno lokalni i nacionalni karakter pa je program zamišljen kao kombinacija glazbenih hitova i kratkih, kako nacionalnih, tako i lokalnih informacija.

Da je splitska Radio “Riva” odjenula novo ruho, zamijetili su protekla dva dana njezini slušatelji kad im je dobro jutro iz zagrebačkog studija poželjela voditeljica Mia Kovačić, koja uz Ivu Šulentić, Etora Kociančića, Ivu Perkušića i Janu Fabijanić čini voditeljsku ekipu “Totalnog FM-a”.

- Dnevni program ‘vozi’ se iz zagrebačkog studija, a svakim danom od 18-20 sati emitira se program iz lokalnog studija, koji svaka radiopostaja kreira na svoj način. U program se svakog sata uključuju lokalni voditelji s lokalnim informacijama - kazala nam je Ojdana Azinović iz PR službe “Totalnog FM-a”.

S prvim primjedbama slušatelja “Radija Riva” o zagrebačkom zvuku splitske radiopostaje i akcentu voditelja koji nisu tipični za podneblje ne slaže se Goran Kurjak, kreativni direktor “Totalnog FM-a”.

- To apsolutno ne stoji, Etore je iz Pule, a Ivo iz Splita - osvrnuo se Kurjak na čuđenje splitskih slušatelja koji su uhvatili frekvenciju dojučerašnje “Rive” i ostali zatečeni zvučnom slikom koja podsjeća na zagrebačku “Antenu”.

Ekipa “Totalnog FM-a” je u sklopu promocije jedinstvenoga radijskog programa najavila kako će njihov program ponuditi najbolju glazbu i servisne informacije na lokalnoj razini. Pri tome je istaknuto kako je “Totalni FM” do sada najveći radijski projekt u Hrvatskoj, koji je godinu dana pripremala ekipa od stotinjak ljudi želeći podići na noge ultimativnu lokalno-nacionalnu radijsku postaju.

Nesumnjivo je da bi kao takva mogla biti zanimljiva oglašivačima, a koliko će biti slušateljima, pokazat će vrijeme.

mirela goreta

Turić: Težimo boljem

‘Oduvijek smo težili tome da u Splitu stvorimo kvalitetan moderni radio, onakav kakav naš grad zaslužuje, no provedene analize uvjerile su nas u izuzetnu kompleksnost jednog takvog projekta.

- Držim da je izuzetno bitno naglasiti i da cjelokupna ekipa koja je do sada radila i pripremala program i dalje radi u sklopu projekta Totalni FM’, izjavio je Hrvoje Turić, direktor ‘Radio Rive’.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2022 05:55