StoryEditor
Životmaša je zla?!

Psiholozi otkrili koji crtani filmovi najviše štete djeci: na prvom mjestu je crtić za kojim luduju i hrvatski mališani

Piše M.Dr.
1. studenog 2016. - 14:43
masa konacno

Ruski psiholozi proveli su istraživanje nakon kojeg su izdvojili sve one crtane filmove koji loše utječu na djecu. Na veliku žalost svih ljubitelja ruskih crtića, kojih je na tisuće samo u Hrvatskoj, prvo mjesto pripalo je Maši i Medvjedu. U objašnjenju se ističe kako se Maša zapravo jako loše ponaša - a između ostalog voli napakostiti.

Znanost tvrdi kako će se to loše odraziti na djecu koja, gledajući crtić mogu pomisliti  da je takvo ponašanje normalno. Zanimljivo, popularnost djevojčice Maše u muslimanskom svijetu dovodi se u vezu sa činjenicom da joj je glava pokrivena maramom, stoji u istraživanju.


Američki 'Monster High' osvojio je drugo mjesto na rang-listi jer je tim psihologa zaključio da vokabular likova iz crtanog filma može 'pokvariti' djecu.

Zanimljivo je treće mjesto na rang listi najlošijih crtića - a pripalo je ni više ni manje nego Spužva Bobu Skockanom - navodno je previše sebičan i stalno kritizira odrasle.


Na četvrtom mjestu, što je itekako čudno, američki je klasik Tom i Jerry. Stručnjaci smatraju da se glavni likovi mačke i miša ponašaju nedolično.

Osnovan Stožer za obranu Spužva Boba

Negdje u isto vrijeme kada su ruski psiholozi objasnili štetnost nekoliko crtića, vlč. Hrvoju Poljaku, župniku u Župi Sv. Filipa i Jakova u Novom Vinodolskom zasmetao je upravo crtić 'Spužva Bob Skockani'. Kazao je kako se crtić protivi kršćanskim vrijednostima jer djecu odvlači u poroke, a ona štuju lažna božanstva i blud. Obrušio se i na roditelje koji djeci dopuštaju gledanje tog crtanog filma.  

No udruga Trash, kao promotor filmske umjetnosti ali i ljudskih sloboda, kao kontru osnovala je Stožer za obranu lika i djela Spužve Boba koji djeluje pod motom 'Spužva Bob – Heroj, a ne bludnik'.

- Svi koji su gledali taj crtić znaju da Spužva naporno radi kod poslodavca te iz svoje teško zarađene male plaće redovito odvaja kako bi pomogao prijateljima i susjedima, ma kakvi oni bili - poručuju iz Stožera te najavljuju veliki party podrške Spužvi Bobu u petak, 4. studenog, s početkom u 20 sati u Caffe baru Elephant u Varaždinu. Dress code je, naravno, 'nešto žuto'.

item - id = 448369
related id = 0 -> 1017119
related id = 1 -> 522454
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. prosinac 2021 00:56